Corné van den Broek wint brons

OUDENBOSCH - Zes leden van handboogvereniging Concordia Florebith uit Oudenbosch hebben deelgenomen aan de Landelijke Indoor Bondskampioenschappen Handboogschieten.

Op zaterdag kwam Niels Elst (14 jaar) uit in de 2e klasse Cadetten. De voorronde van 2 x 30 schot begon hij moeizaam, maar eindigde toch met het mooie aantal van 230 punten. Halverwege een 12e plaats. Tijdens de 2e helft van de voorronde ging het alleen maar beter en kwam hij tot een score van 251 punten. Met een totaal van 481 punten stond hij op een 8e plaats. De 16 hoogste schutters schoten de 1/8 finale. Niels kwam uit tegen de nummer 9, maar moest het helaas afleggen na enkele close sets. De laatste set met 1 puntje verschil. Toch een mooi resultaat voor Niels.

Zondag: In de klasse Longbow, waar alles in 1 klasse uitkomt, had Concordia Florebith 3 deelnemers. Jack van Domburgh, Thijs Bezemer (16) en Kim Lazaroms (13). Thijs behaalde in de 1e voorronde 187 punten, Jack 184 en Kim 50 punten. In de 2e ronde Behaalde kim 4 puntjes meer, 54 en kwam tot een totaal van 104 punten. Voor de jongste vertegenwoordiger in deze klasse op dit niveau toch een mooie prestatie en dat in haar eerste Landelijk Kampioenschap. Ze staat er toch maar mooi tussen! Thijs behaalde net niet de score uit de eerste ronde en schoot 176 punten. Een totaal van 363 punten. Jack steeg 15 punten en behaalde 199 punten, een totaal van 383 punten. Allen door naar de finale ronde, maar helaas drong niemand door tot de halve finale, waar plaatsen op het podium te verdienen zijn.

Deze zelfde zondag kwamen Corné van den Broek en Joost Verlouw uit in de 2e klasse Compound. In de eerste voorronde behaalde Corné een score van 273 en Joost 272. De tweede voorronde was het weer 1 puntje verschil, 277 voor Corné en 276 voor Joost, iets beter dan de 1e voorronde. Met een totaal van 550 punten eindigde Corné op een 8e plaats, Joost werd met een totaal van 548 punten 11e. Beide door naar de 1/8 finale. Corné won deze finaleronde van de nummer 9 met 137 tegen 136 punten. Joost won van de nummer 6 uit de voorronde met 140 tegen 138 punten. Helaas verloor Joost de kwart finale, maar Corné won deze. In de halve finale kwam Corné 3 punten tekort om door te gaan naar de grote finale voor goud 134 om 137 punten. Hij mocht de kleine finale schieten en won deze na een spannende strijd met 135 om 134 punten. Net voorde laatste serie van 3 pijlen stond hij nog 2 punten achter. Maar de druk werd de tegenstander teveel en Corné maakte het af....Brons voor Corné van den Broek. [l]