Het juniorenteam werd Nederlands Kampioen 2018 in Almere.
Het juniorenteam werd Nederlands Kampioen 2018 in Almere. S van Aken

Nederlands Kampioenschap showtwirl

BOSSCHENHOOFD - De leden van twirlvereniging Mobile hadden de afgelopen weken hard getraind in de zaal van 't Bossche Hart, en reisden op zaterdag 10 maart in alle vroegte naar Almere voor het Nederlands Kampioenschap showtwirl. Voor solisten, duo's en groep altijd een spannend kampioenschap, omdat een podiumplek ook automatisch een uitnodiging voor het EK betekent, dat in oktober in Porec (Kroatië) wordt gehouden.

De leden van Mobile deden aan totaal tien onderdelen mee, in verschillende leeftijdscategorieën. Bij de preteen solisiten deden Jalicha van Delft en Carlijn Maatjens mee. Jalicha kon tevreden terugkijken op haar winterse optreden, Carlijn maakte in het begin van haar schrijfwijzen routine jammer genoeg een paar drops. Jalicha eindigde als vierde in haar categorie en is daarmee reserve voor het EK, Carlijn werd zesde.
Bij de junior solisten was het de beurt aan Gail Heeren en Priscilla de Nijs om hun routine zo goed mogelijk te tonen. Van te voren was al duidelijk dat er sprake was van een bijzonder sterke categorie, dus elke fout zou er een teveel kunnen zijn. Gail bleek tijdens haar route 66 routine haar vloer te groot te hebben uitgezet, waardoor haar routine niet meer helemaal goed uitkwam. Priscilla kon tevreden zijn na haar optreden, maar trof technisch sterkere twirlers boven haar. Gail eindigde uiteindelijk als 7e, Priscilla als 10e.
In de seniorencategorie namen Danielle Verpaalen, Denise Roelands en Danielle Baardemans deel. Ook hier was sprake van een sterke top, met maar drie podiumplaatsen te verdelen over 16 deelnemers. Danielle Verpaalen zette haar escaperoom routine heel keurig weg, met maar enkele drops. Denise, die vandaag voor het laatst deelnam als solist, maakte indruk met haar thema. Danielle Baardemans ging helemaal op in haar routine, en kwam uitermate tevreden de vloer af. De uitslag in deze categorie was heel spannend. Danielle Verpaalen kwam volgens de jury vandaag net te kort, en werd vierde, dus reserve voor het EK. Denise werd 8e, Danielle Baardemans 11e.
Jalicha en Danielle Baardemans namen ook deel als duo in de seniorenklasse. Het begin van hun glazenwassers routine was erg sterk, maar tegen het einde maakten ze een paar fouten. Mobile kreeg daardoor een abonnement op de reserveplaatsen, want ook Jalicha en Danielle behaalden een vierde plaats, waar ze overigens heel tevreden mee waren omdat zij pas net als duo zijn gestart.
In de middag was het de beurt aan het juvenile team, met Britt Verwijmeren, Carmen Martens, Carlijn Maatjens, Femke Burgers, Meike Gommers en Selena Piree. In hun nieuwe 'games' routine ging her en der nog wel wat mis, maar het was ook duidelijk dat er hard was gewerkt. Dat werd door de jury beloond met de titel Nederlands Kampioen.
Tot slot de junior groep, die afgelopen oktober nog tweede werd op het Europees Kampioenschap. De groep had dus maar een paar maanden de tijd gehad om een nieuwe routine aan te leren. Amy, Birgit, Britt, Britte, Carmen, Carlijn, Danielle, Femke, Gail, Gwen, Jalicha, Meike, Milou, Priscilla en Sophie zetten echter alles op alles, en wisten meer dan 70 punten te behalen, waardoor ze niet alleen weer Nederlands Kampioen zijn geworden, maar opnieuw een ticket voor het Europees Kampioenschap hebben verdiend!
Opnieuw een prestatie van deze meiden om trots op te zijn. [l]

het juniorenteam werd Nederlands Kampioen 2018 in Almere