Gezellig druk tijdens de vorige editie.
Gezellig druk tijdens de vorige editie. Monica Versluis

Zing Nederlands met me in de Vossenberg

OUDENBOSCH - Dit nieuwe initiatief van Ontmoetingshuis ’t Stoofje is een succes. Zing Nederlands met me wordt 25 maart voor de zesde keer georganiseerd. Er wordt samengewerkt met Vluchtelingewerk, KBO, Diaconie van de PKN en de Bernardus Parochie.

Omdat zingen verbindt en de klank van de medeklinkers een probleem is om goed uit te spreken voor anderstaligen kwam ‘t Stoofje op het idee om “Zing Nederlands met me” te organiseren.

Co Vergouwen
Voor de tweede keer heeft ‘t Stoofje ras muzikant Co Vergouwen bereid gevonden om de middag te begeleiden op zijn piano. Hij weet als geen ander dat muziek mensen bij elkaar brengt en plezier geeft. Al op de middelbare school speelde hij in de schoolband en het Conservatorium in Tilburg was dus een logisch vervolg. Deze studie ronde hij succesvol af en hij speelde jaren in de band van Margriet Eshuijs. De vorige keer ging het dak eraf tijdens Zing Nederlands met me en ook nu is ’t Stoofje blij dat Co voor de vluchtelingen van Halderberge, de KBO en vrijwilligers en bezoekers van Ontmoetinghuis ’t Stoofje tijd heeft en geheel belangeloos meewerkt.

De Vossenberg
“Zing Nederlands met me.” is steeds te gast bij een andere organisatie en bij op 25 maart is dat bij de KBO en Vluchtelingenwerk in de Vossenberg, Pagnevaartweg 109. Dus: Hou jij van zingen? Vind je het leuk om mensen te ontmoeten van allerlei nationaliteiten? Heb je zondag 25 maart tijd? Nodig ook je vrienden uit en kom om 14.00 uur naar De Vossenberg in Oudenbosch. Plezier is belangrijker dan goed kunnen zingen. We zingen twee keer een klein uur. In de pauze is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Iedereen die Nederlands wil leren en/of uit volle borst Nederlandse klassiekers – Guus Meeuwis tot André Hazes – wil zingen is welkom. Kinderen zijn ook van harte welkom. Toegang is gratis, in de pauze is er koffie of thee. [l]