Vrienden voor de kapelconcerten
Vrienden voor de kapelconcerten

Benefiet voor behoud Kapelconcerten

HOEVEN - Het Oudenbosch’ Mannenkoor onder leiding van Christ Vergouwen met pianiste Hetty Sponselee en sopraan Sheila Conolly geven zondagmiddag 25 maart om 15.00 uur een speciaal concert in de kapel van Bovendonk in Hoeven. Met het ‘Vrienden voor de Kapelconcerten – evenement’ willen zij voldoende geld bijeenbrengen om het voortbestaan van de kapelconcerten te waarborgen.

De Stichting Cultuur Oudenbosch organiseert inmiddels voor het tweede seizoen klassieke kapelconcerten, lezingen en een Dance Dine Jazz avond om in het historisch en cultureel erfgoed van de gemeente Halderberge kunst en cultuur tot leven te brengen. De vrijwilligers van de stichting doen er alles aan om aan deze activiteiten bekendheid te geven, want zonder bezoekers kunnen deze activiteiten niet bestaan. Veel bezoekers hebben inmiddels de weg naar de activiteiten gevonden en genieten van het aantrekkelijke concept klassieke muziek door topmusici en nagenieten met een glas goede wijn.

Helaas kan cultuur, en met name klassieke muziek, bijna nooit kostendekkend worden gepresenteerd. Dat geldt ook voor de stichting SCO, die dit jaar haar activiteiten naar Hoeven moest verplaatsen, vanwege de restauratie van de kapel Saint Louis. Verplaatsen vraagt extra inspanning om het bestaande publiek te behouden, want niet iedereen verhuist vanzelfsprekend mee. Daarnaast moet de stichting extra investeringen doen omdat de restauratie van de kapel langer duurt dan vooraf gedacht werd.

Subsidies en andere bijdragen zijn hard nodig om het behoud van de serie mogelijk te maken. De SCO draait volledig op de inzet van vrijwilligers en heeft geen winstoogmerk. Ze prijst zich dan ook gelukkig met de ondersteuning door verschillende organisaties en bedrijven uit de gemeente Halderberge. Op de website www.cultuuroudenbosch.nl prijken de logo’s van de bedrijven die de serie een warm hart toedragen. Maar ondanks deze steun kampt de stichting nog steeds met een tekort.

Vandaar dat er zondagmiddag 25 maart om 15:00 uur een benefietconcert wordt georganiseerd voor het behoud van de serie. Het Oudenbosch’ Mannenkoor heeft in samenwerking met de solisten een zeer toegankelijk programma samengesteld. Het duo Hetty Sponselee en Sheila Conolly brengt ook samen enkele mooie liederen ten gehore.

Sinds 2011 proberen ze het lied-repertoire een nieuwe impuls te geven door een intensieve zoektocht naar wat de componist probeert te zeggen met zijn muziek. Ze begonnen met de December Songs van Maury Yeston in 2012 en vervolgens hebben ze de cd’s Papillons (Franse Liederen) en Seascape (Engelse liederen) opgenomen. Momenteel werken ze aan hun Duitstalige cd met liederen van Schubert, Schumann en Brahms.

Kaarten voor dit speciale concert zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij het Koepeltje, Flesjewijn, Villa Viva Sam Sam en bij de Bovendonk. Het concert wordt afgesloten met een borrel voor alle bezoekers, inbegrepen in de prijs. Op vertoon van het concertkaartje kunt u na afloop (tegen betaling) genieten van een concertmenu bij Bovendonk, mits u vooraf heeft gereserveerd want het aantal plaatsen is beperkt. [l]