Het koor bij de grot in actie.
Het koor bij de grot in actie. Toos Timmermans Aarts

Traditioneel concert Shantykoor De Markmakkers Oudenbosch

OUDENBOSCH - Op tweede paasdag, 2 april, om 14.00 uur. Is er weer het traditionele concert van het Shantykoor “De Markmakkers” uit Oudenbosch, onder muzikale leiding van Toon Vissers en assistent Ad Huijbregts.

We zijn weer te gast in ons schitterende arboretum, wat door vele vrijwilligers weer een puik onderhoud heeft gehad. Zoals ieder jaar gebruikelijk wordt het muzikale seizoen, Muziek in het Groen, geopend door de Markmakkers.

De bezoekers worden dan weer onthaald op een mooi wisselend repertoire van shanty-liederen en zeemansliederen. Een shanty-lied is een werklied dat vroeger op de schepen werd gezongen om er een beetje de moed in te houden op de soms maandenlange zeereis, en om extra kracht te zetten bij het hijsen van de zeilen.

Zeemansliederen vertellen meer over de gemoedstoestand van de mensen die aan de wal bleven en soms tevergeefs wachtten op de thuiskomst van hun manen en zonen. Er wordt gezongen in twee blokken en in de pauze is er voor de toeschouwers, meezingers etc. een versnapering waar je warm van kunt worden als je dat al niet bent geworden van de liederen.

Het Arboretum is open vanaf 12.00 uur en sluit om 17.00 uur. Toegang Achter het Postkantoor 1 recht tegenover de apotheek. Info Arboretum: www.arboretumoudenbosch.nl. Info Shantykoor: www.markmakkers.nl [l]

Het koor bij de grot in actie