Arjan Brugel (links) verricht samen met wethouder Paantjens de opening van het tennispaviljoen. FOTO JOHAN WAGENMAKERS
Arjan Brugel (links) verricht samen met wethouder Paantjens de opening van het tennispaviljoen. FOTO JOHAN WAGENMAKERS Foto: Johan Wagenmakers

Tennispark TC Pagnevaart officieel heropend

HOEVEN - De in 1970 opgerichte Tennisclub Pagnevaart heeft de voorbije maanden de zes gravelbanen en het clubhuis gerenoveerd. Zondag werd door wethouder Jan Paantjens de officiële heropening verricht, waardoor de ruim 300 leden tellende vereniging hun balletje in een prachtige, in het groen gelegen, vernieuwde accommodatie kunnen slaan.

DOOR JOHAN WAGENMAKERS

Tennisclub Pagnevaart, nota bene door enkele leden van de Hoevense Tafeltennis Vereniging op 8 juni 1970 opgericht, is vernoemd naar het gelijknamige wandelbos nabij Bosbad Hoeven. Aanvankelijk speelde men op twee tennisbanen van het populaire openluchtzwembad. Door de opening in 1980 van een nieuw clubhuis, door toenmalig burgemeester Twaalfhoven, werd een lang gekoesterde wens van het bestuur gerealiseerd. In de jaren daarna was er een gestage groei in zowel aantal leden als aantal banen. De vereniging telt momenteel 300 leden, inclusief 75 jeugdleden, waarvan 220 ook daadwerkelijk actief zijn. Voor deze leden zijn er in totaal zes banen beschikbaar die nu dus helemaal vernieuwd zijn.

Tennispaviljoen

Voor de renovatie van het tennispark heeft de gemeente het voortouw genomen. Zo zijn onder meer vijf van de zes compleet nieuwe banen door hen bekostigd.

'We hebben ook tijdens de bouw vastgehouden aan onze visie'

De overige baan en het vernieuwde en uitgebreide 'clubhuis' zijn grotendeels uit eigen middelen betaald. "Er liggen nu zes volledig nieuwe banen binnen de bestaande hekken," aldus voorzitter Berco Gielen. "We zijn hier lang mee bezig geweest, hebben veel gespaard en veel mensen binnen onze vereniging hebben veel werk verricht." Het resultaat mag er dan ook zijn. Doordat de voormalige kleedruimtes van korfbalclub Springfield beschikbaar kwamen is de kantine omgetoverd tot een prachtig paviljoen met lounge-ruimte, compleet met een reusachtig tv-scherm en pooltafel. Verder beschikt de tennisclub over nieuwe kleedlokalen, vergader- en bergruimtes, keuken, magazijn en uiteraard een ruim bemeten bargedeelte.

Demo-wedstrijd
Om een en ander in goede banen te leiden is er een werkgroep onder leiding van Arjan Brugel in het leven geroepen. "Zo'n 40 tot 45 vrijwilligers zijn de afgelopen 3,5 maand in touw geweest met slopen en afbouwen. Tijdens deze officiële opening is alles nét nog niet klaar," vertelt hij. Aan hem de eer om samen met wethouder Jan Paantjens, met het doorknippen van een lint, het paviljoen te openen. Door het onverwachte extreem koude weer was het programma van de opening enigszins aangepast. Zo kwam de toss middag op de nieuwe banen te vervallen, waardoor de enige tennisactiviteiten deze middag bestond uit een demo-wedstrijd tussen fractievoorzitters Thomas Melisse en Frank Rockx en wethouders Frits Harteveld en Jan Paantjens.

Gezellig samenzijn

De overige geplande openingsactiviteiten konden wel doorgang vinden zoals knutselen en een speurtocht voor de jeugd. Blaasband Exclusief en DJ Melvin zorgden voor de muzikale noten. Onder het genot van een hapje en een drankje werd het een zeer gezellig en druk samenzijn.

Tientallen vrijwilligers hebben geholpen om de kosten te drukken

Dat het tennissen er deze dag bij inschoot, kon veel leden dan ook niet echt deren. "Het is geworden zoals voorzien en daar ben ik blij om. Vaak is het aanlokkelijk om zaken tijdens een bouwproces te veranderen, maar we hebben vastgehouden aan onze visie," zegt een trotse voorzitter tot slot alvorens zich in het feestgedruis te storten. [l]