Lucas Mol in actie bij Fort Roovere.
Lucas Mol in actie bij Fort Roovere.

Handboogvereniging Concordia Florebith

OUDENBOSCH - De eerste ronde van Handboogschieten via Sjors Sportief is ten einde. Op de laatste dag werden er weer punten geteld. Ceano Berenfinger deed dit het beste, Hij kwam tot een score van 237 punten, 50 punten meer dan vorige week. 3 puntjes te weinig voor de 8 gemiddeld. Een schitterende score.

Ook Sjoukje Elsten schoot goed, maar bleef met 193 punten net iets achter op de punten van vorige week. Met Nicky Buurstee ging het ditmaal minder goed. Na 2 x de hoogste te zijn geweest met dik door de 200 punten bleef hij nu steken op een score van 168 punten. Dit is nog zeker niet slecht voor de eerste keren handboogschieten. Het is echt een sport waarin veel ups en downs zitten en waar je geduld mee moet hebben...het zal vanzelf weer beter gaan als je maar regelmatig traint.
Deze week start de 2e ronde van 4 lessen, we hopen dat er weer zulke talenten bij zitten.

Outdoorwedstrijd in Halsteren
Donnie Ossenblok heeft zaterdag en zondag deelgenomen aan de grote outdoor veldwedstrijd van Oude Doelen uit Roosendaal. De wedstrijd werd gehouden in Halsteren rond het Fort Roovere. Onder barre, gure en zeer koude omstandigheden deed Donnie het prima. Hij kwam tot een score van 238 punten,2 maal 119 punten in 2x 36 schot. Zes punten is het hoogst haalbare per schot.
Op zondag deden ook Arno en Lucas Mol mee aan de wedstrijd. Halverwege had Donnie 143 punten en Arno en Lucas beiden 73. Op het einde stonden vader en zoon nog steeds gelijk en behaalde met een nog iets betere 2e helft een score van 151 punten. Donnie had een hele goede dag en schoot maar liefst 277 punten, een totaal over de 2 dagen van 515 punten. Zijn doel was om de 500 punten grens te slegten en dat is hem dus ruim gelukt. Het was een prachtige wedstrijd, maar wel verschrikkelijk koud. Gelukkig was er na afloop de beloning. Warme appeltaart met heel veel slagroom en een lekkere hete chocomel!

Bondskampioenschappen indoor
Het eerste Recurve team was als reserve toch nog opgeroepen voor het Landelijke Bondskampioenschap van de indoorcompetitie. In Almere streed het team om een plek bij de hoogste 8, die later de finaleronden zouden schieten. Al snel was het duidelijk dat dit er niet in zou zitten. De score halverwege was als volgt:
Ilona Huijbregts 261 punten; Johan Rommens 257 punten; Jeroen Verwimp 249 punten en Jack Elst 231 punten. Een voorlaatste (11 plaats) was het gevolg. De tweede helft behaalde Ilona 262, Jack 261, Jeroen weer 249 en Johan 245 punten. In totaal een betere score, maar de concurentie deed het nog beter en Concordia Florebith zakte naar de laatste plaats. Maar om tussen de Nederlandse top te staan schieten was toch een geweldige ervaring. Zo hadden de toppers uit het Nederlands Team, Rick van den Oever en Mitch Dielemans resp. 290 en 295 punten om 289 en 294 punten, daar kun je mee thuis komen.
Volgend jaar weer een kans in deze competitie. Nu op naar de Rayonkampioenschappen in de discipline 25 meter 1 pijl op 14 en 15 april.
www.concordia-florebith.org