Loïs op 1.
Loïs op 1. trainster Karin

Goud voor Loïs Schoonen op kwalificatiewedstrijd

OUD GASTEL - Op zaterdag 24 maart vond in Middelburg de eerste van drie kwalificatiewedstrijden voor de pupil 2 N1 turnen dames plaats. Loïs Schoonen uit Oud Gastel turnt op dit hoogste niveau binnen de A-selectie van Dynamo Roosendaal.

Voor Loïs en haar turnmaatje Joany van Bodegraven was dit de eerste landelijke wedstrijd dit seizoen en dus een mooi meetmoment om te zien hoe ze er landelijk voor staan.

Tevens was er de mogelijkheid om je te plaatsen voor een toestelfinale op de NK in Ahoy, later dit jaar.

Loïs mocht starten op het toestel sprong. Dit is over het algemeen het meest veilige toestel en hier liggen de scores dicht bij elkaar.

Een keurige 13.625 pnt. was het resultaat. Daarna naar het toestel brug. De concurrentie op dit toestel was behoorlijk. Het inturnen ging niet echt geweldig.

Hier liet ze een mooie strakke oefening zien met een 13.833 pnt. als derde hoogste punt. Het zou mooi zijn om deze lijn vast te kunnen houden.

Het volgende onderdeel was balk. Dit is haar favoriete, maar ook het meest spannende toestel, want een val zit in een klein hoekje en dat kost je punten. Loïs liet zien dat ze een toestelfinale balk gewoon verdient en turnde hier naar de hoogste score van 13.500 pnt. Daarmee is ze verzekerd van een NK toestelfinale plaats in Ahoy.

Na drie onderdelen stond ze op een 2e plaats met alleen vloer nog te gaan.

Het werd dus erg spannend, de nummer 1 moest nog naar balk.

Het kon dus een mooie dag worden. Loïs liet een mooie, stabiele vloeroefening zien.

Met een super 2e hoogste score van 13.600 pnt. was de winst ruim in handen.

Met een totaalscore van 54.558 pnt. en bijna 2 punten los van de nummer twee mocht Loïs het hoogste podium betreden en kreeg ze ook nog eens de gouden medaille omgehangen uit handen van Eythora Thorsdottir! Wat wil je nou nog meer!

Ook Joany wist zich op de andere baan naar het goud te knokken. Beiden turnsters zijn al verzekerd van een plek op het NK-allround in Ahoy en hebben beiden al een toestelfinale binnen weten te slepen.

Knap gedaan hoor en de complimenten aan de trainsters.

De week ervoor had Bridget van den Broek uit Oud Gastel en uitkomend bij de instap N1 haar kwartfinale in Waddinxveen. Zij eindigde op de 13e plaats wat net genoeg was voor doorstroming naar de halve finale in Alkmaar. [l]

Loïs op 1