Geen geld meer voor voetgangersbrug over de rondweg

OUDENBOSCH - Er is geen geld meer voor de aanleg van een voetgangersbrug over de rondweg. Althans, niet uit het budget voor de aanleg. De gemeente komt wel met een nieuwe visie voor het gebied rondom sportpark Albano.

DOOR VERA DE GEUS

Eind 2015 en in de zomer van 2016 zijn twee moties door de Halderbergse gemeenteraad aangenomen voor de aanleg van een voetgangersbrug over de zuidelijke rondweg in Oudenbosch. De toenmalige gemeenteraad wilde zo het `ommetje', een wandelroute die iedere kern heeft, nog groter te maken. Ook wilde de raad door middel van de brug de verbinding maken tussen Oudenbosch, Park Albano en het bosgebied van Bosschenhoofd.

Staal

De brug kost een aardige duit en loopt in de tonnen. Zelfs een sobere stalen uitvoering overstijgt de kosten het beschikbare budget van 200.000 euro met ruim een ton, een houten versie loopt in de vier ton, zo bleek uit onderzoek. Halderberge blijkt dus niet genoeg geld over te houden uit het budget project zuidelijke rondweg.

Geboortebos

Om toch tot een plan te komen, gaat het college aan een visie werken voor het hele gebied rondom sportpark Albano waarin ook de motie geboortebos, waarin voor iedere in Halderberge geboren baby een boom wordt geplant, meegenomen wordt. [l]