Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Nieuwe website moet meer toeristen lokken

OUDENBOSCH - In nauwe samenwerking tussen de Toeristische Initiatief Groep Halderberge (TIG) en de Stichting Promotie Basiliek Oudenbosch is door Wim Hofstede van conferentiecentrum Bovendonk een geheel nieuwe website van de Oudenbossche basiliek ontwikkeld. Tijdens een bijeenkomst in de Cuyperszaal onder de basiliek werd deze door burgemeester Jobke Vonk-Vedder, in haar hoedanigheid als voorzitter van de Stichting Behoud Basiliek, officieel gelanceerd. "Natuurlijk gebruiken we de basiliek als speerpunt om niet alleen meer toeristen naar dit gebouw te trekken, maar ook om ze naar Halderberge te lokken en ze te verleiden wat langer te verblijven", zo luidt het plan.

DOOR JOHAN WAGENMAKERS

"De basiliek is van onschatbare waarde als religieus erfgoed, wat Oudenbosch op de kaart heeft gezet. Ik ben blij dat er nu zo'n mooie nieuwe website gebouwd is, zodat we de kennis voortaan ook op de website kunnen delen. Het is zeker een site om trots op te zijn," liet de burgemeester weten alvorens symbolisch door een druk op de knop, onder luid applaus van direct betrokkenen en genodigden, de sterk verouderde website door de nieuwe versie te vervangen.

Drie-eenheid
Even eerder had pastoor Maikel Prasing het belang van de basiliek ook al duidelijk onderstreept. "De drie-eenheid speelt binnen de kerk een grote rol en in dit geval ook rondom de basiliek. Zo hebben we de parochie, de Stichting Behoud Basiliek en de Stichting Promotie Basiliek Oudenbosch, met als gezamenlijk doel de basiliek zo optimaal mogelijk te gebruiken. Daarbij kent de medaille twee kanten die van wezenlijk belang zijn: de basiliek doet dienst als geloofshuis én als toeristische trekpleister."

Wim Hofstede
Toeristisch Halderberge, verenigd in de TIG, ziet het belang van samenwerking tussen diverse partijen zeker als een goede manier om meer toeristen naar onze regio te krijgen. Daartoe wordt onder meer het religieus erfgoed ingezet om mensen over te halen een bezoek te brengen. De nieuwe website is gebouwd door Wim Hofstede, verantwoordelijk voor marketing en sales van conferentieoord Bovendonk in Hoeven.

Toeristen

"Natuurlijk gebruiken we de basiliek als speerpunt om niet alleen meer toeristen naar dit gebouw te trekken, maar ook om ze naar Halderberge te lokken en ze te verleiden wat langer te verblijven."

'Deze website is een mooi portaal om binnen te komen'

"Daartoe blijven we samenwerken met ondernemers en instanties en gaan we verder met leuke arrangementen te ontwikkelen. Deze website is een mooi portaal waar bezoekers op binnen kunnen komen."

Moderne tijd
"We leven in een moderne tijd met moderne communicatiemiddelen en daar hoort zeker een moderne site bij. Zo staan er grote foto's op die de bezoekers als het ware naar binnen trekken," laat hij weten.

Engelse versie
De website is strak en overzichtelijk. Naast Nederlands is ook een Engelse versie beschikbaar. Aan een Franse en Duitse versie wordt gewerkt. Het ontstaan en de geschiedenis van de basiliek komt zeker aan bod. Zo komen we in één oogopslag te weten dat de bouw in 1865 is begonnen, er totaal 15 jaar over gedaan is, het een schaal van 1:16 van de Sint Pieter is en dat er 144 traptreden naar de koepel zijn. Verder is er veel informatie te vinden over zaken als rondleidingen, bezoektijden, arrangementen en parkeren en is er een link naar onder andere het parelpad. [l]

Interactie

Reserveren kan zowel telefonisch als per e-mail. Met een eigen Facebook- en Instagram account zijn de mogelijkheden van interactieve communicatie sterk verhoogd. De nieuwe website is te vinden op: www.basiliekoudenbosch.com