Korte berichten

HOEVEN
Zonnebloem Hoeven:
De Zonnebloem heeft op donderdag 12 april haar bingomiddag in de zaal van de Troubadour. Iedereen is welkom en de middag begint om 13.30uur.

BOSSCHENHOOFD
Maaltijd in steunpunt Bosschehuys:
Donderdag 12 april houden we weer een gezellige gezamenlijk maaltijd in het Bosschehuys in Bosschenhoofd. Deze middag bereiden we een heerlijke macaroni maaltijd. Heeft u interesse om aan te schuiven? Wel graag opgeven vóór vrijdag 6 april. Dit kan bij Greet de Rooij: 06-22950013 of mailen naar gdrooij@groenhuysen.nl

OUDENBOSCH
Politie voorlichting inbraakpreventie:
Donderdagavond 5 april houden we in steunpunt de Mulder een politievoorlichting met als onderwerp woninginbraakpreventie. Deze avond zal u met de politie in gesprek gaan over woninginbraakpreventie. Wat kunt u zelf doen, om uw woning onaantrekkelijk te maken voor inbrekers? Heeft u interesse om aan te schuiven? U kunt vrij binnen lopen. Inloop vanaf 19.00 uur, start 19.30 uur.
Tegelmozaiek: Op steunpunt Saint Louis wordt een korte cursus tegelmozaiek gegeven verdeeld over 3 middagen, te weten 9 april, 16 april en 23 april. In deze drie middagen maakt u op een houten dienblad een leuk mozaiek motief. Zit om mee te doen? Schrijf u dan snel in! Dit kan via de mail: gdrooij@groenshuysen.nl of spreek de voicemail in: 06-22950013.
Wijkvereniging Kom Noord: Wijkvereniging Kom Noord is een bloeiende vereniging, die activiteiten organiseert voor jong en oud. Daarnaast zijn wij laagdrempelig. Buiten bewoners van de wijk kan iedereen lid worden, ook van buiten Oudenbosch. In de planning staan nog de volgende activiteiten: Bingo op zaterdag 14 april om 20.00 uur (zaal open om 19.00) in Hotel de Kroon aan de Markt in Oudenbosch. Bingo op zaterdag 8 september; Fietstocht (25 km) op zondag 16 september. Start bij Hotel de Kroon tussen 13.00 en 14.00 uur. Mogelijkheid om na de fietstocht deel te nemen van een goedkoop geprijsd warm en koud buffet.
Alzheimer Café: Het Alzheimer Café Halderberge vindt weer plaats op maandag 9 april. Medewerker van de bibliotheek VANnU Ingeborg van Boven is deze avond de gast. Zij zal ingaan op het onderwerp communicatie. Het Alzheimer Café Halderberge is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom, het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Het Alzheimer Café vindt plaats in Steunpunt voor Ouderen Saint Louis, Aloysiushof 70, 4731 PL Oudenbosch. De toegang is gratis.
Lezing over legendarische wijn: Op 6 april van 20.00 tot 22.30 uur geeft auteur Tineke Aarts een lezing voor de leden van de Wijnmakerskring West-Brabant in de Pilaar onder de Basiliek in Oudenbosch. Tineke zal vertellen over de geschiedenis van de wijnbouw in de Cahors en hoe dit haar inspireerde om de Bonave-trilogie te schrijven. De Bonave-trilogie verhaalt over zeven generaties vrouwen uit een wijnbouwfamilie, die vertrouwen op hun eigen kracht tegen de heersende conventies in. Samen brengen deze vrouwen uit de familie Bonave honderdvijftig jaar Franse geschiedenis tot leven. Tineke Aarts laat ook de legendarische wijn proeven uit de Cahorsstreek, gemaakt van de Malbecdruif. Tijdens de lezing kun je zowel de Malbec uit de Cahorstreek proeven als die uit Argentinië. Voor leden van de Wijnmakerskring West-Brabant is het gratis. Aanmelden: qbroos@live.nl.

BOSSCHENHOOFD
Informatieavond over medicijngebruik:
Woensdagavond 11 april houdt apotheek Hoeven een informatie avond om 19.30 uur in steunpunt Bosschehuys, Bosschenhoofd. Tijdens deze avond zullen zij u het een en ander vertellen over medicijngebruik. De mogelijkheden van medicijnuitgifte, de mogelijkheden van ondersteuning vanuit de apotheek. Uiteraard bent u ook in de gelegenheid om uw eigen vragen te stellen. Heeft u interesse om aan te schuiven, u kunt vrij binnen lopen. Voor vragen: Greet de Rooij 06-22950013 of gdrooij@groenhuysen.nl.

OUD GASTEL
ZorgSaam-inloop:
Elke eerste zaterdagmiddag van de maand gaan we op de Meeshoeve starten met workshops voor mensen met een beperking. Elke maand is er een ander thema. Deze workshops zijn helemaal gratis. Ook voor de ouderen gaan we verder met de ZorgSaam-inloop, maar alleen op de eerste zaterdag van de maand. Kom samen met uw mantelzorger, partner of een van de kinderen buiten wandelen en genieten van de dieren en de tuin met zijn bloemen en planten en een praatje maken. Zaterdag 7 april, 13.30 tot 16.30 uur, en vervolgens elke eerst zaterdag van de maand t/m oktober van dit jaar, de Meeshoeve, Strijpdreef 6, 4751 SV Oud Gastel. Meer info: www.meeshoeve.nl [l]