Springfield verliest in Dordrecht

HOEVEN - Het 1e team van Springfield moest zondag spelen tegen Dordrecht. Dit was de eerste wedstrijd van het veldseizoen en dan het 2e gedeelte. Voor de winterstop (zaalcompetitie) heeft men het eerste gedeelte afgewerkt.

Springfield speelt op het veld een klasse hoger (3e klasse) en stond na het eerste deel op een voorlaatste plaats in de poule. Men reisde af naar Dordrecht die op dit moment de laatste plaats bezet. Na een moeizame start (4-1 achterstand) werd een ruststand bereikt van 5-6 en alles leek erop dat Springfield het tij kon keren. Men had echter de lange wedstrijdpauze na de zaal nog niet goed verwerkt. Dat bleek in de loop van de 2e helft waar Springfield de scherpte mistte in de korfzone en in de afwerking. Dordrecht maakte daar dankbaar gebruik van en scoorde vlot enkele doelpunten. Springfield kon dit niet meer herstellen en moest genoegen nemen met een 19-13 nederlaag. Helaas een slechte start van de veldcompetitie.
Het damesteam moest ook een verlies incasseren tegen Avanti en verloor de uitwedstrijd met 13-8. De junioren hadden een vrij weekend gegeven de vakantieperiode.
Zondag speelt Springfield thuis tegen Ten Donck om 14.30 uur op het sportpark aan ’t Groot Stuk.

Uitslagen 9 en 10 april
Dordrecht 1-Springfield 1 19-13
Avanti 2-Springfield 3 13-8[l]