Jobke Vonke en winnaars van het bridgeweekend..
Jobke Vonke en winnaars van het bridgeweekend..

Rondje Basiliek Bridgeclub Oudenbosch

OUDENBOSCH - Het is alweer 16 jaar geleden dat Bridgeclub Oudenbosch nog een voor- en najaarsdrive organiseerde. Op het laatst werden deze bijna uitsluitend bezocht door eigen leden. Dit moest anders dachten enkele leden en introduceerde een jaarlijkse bridgedrive 'Ronde Basiliek' met de Basiliek als hoofdkwartier.

Dit was vanaf het begin een succes. Veel bridgers uit de regio kwamen naar Oudenbosch. Het comité slaagde er in om horeca ondernemers warm te krijgen om hun zaak open te stellen voor grote groepen bridgers. Dit jaar waren er dat 244 die op zaterdag 7 april op diverse horeca gelegenheden bridgen. Alle spelers speelden 5x 6 spellen in iedere gelegenheid 6 spellen volgens het barometersysteem na 2 rondjes van 6 spellen genoten zij een heerlijke lunch. De prijsuitreiking vond plaats in het cultureel centrum Fidei er Arti door onze burgemeester Jobke Vonke.

Uitslag
1. bridgepaar Derksen-Holleboom 68.08%; 2. Grosmans-Vegas 67.91%; 3. bridgepaar Krijgsman-Verbeek 66.78%. Omdat dit het 16e Rondje Basiliek was waren er prijzen voor de 16e plaats en een veelvoud daarvan. Ook een leuke prijs voor het paar dat het dichtste bij de 50% scoorde. Tenslotte was er nog een loterij met als hoofdprijs een lang bridgeweekend in hotel Asteria in Venray. De dames Winde en Rijnart waren de gelukkigen. [l]

Jobke Vonke en winnaars van het bridgeweekend.