Nog geen duidelijkheid over extra arbeidsmigranten in Hoeven

HOEVEN - Er is nog geen groen licht voor het plan om twintig arbeidsmigranten te huisvesten in de Sint Janstraat. Dat blijkt uit het antwoord aan Lokaal Halderberge. De politieke partij spreekt van een zorgwekkende situatie.

DOOR VERA DE GEUS

Lokaal Halderberge gaf enkele weken geleden al aan zich zorgen te maken over het plan om steeds meer leegstaande panden in Hoeven in te richten voor arbeidsmigranten. Aanleiding was het plan om arbeidsmigranten te huisvesten in het pand tegenover 't Tapperijke in het centrum van Hoeven.

Goedkeuring

De gemeente laat weten dat het college zeer zeker nog geen standpunt heeft ingenomen. Wel is het verzoek al ingediend. "Het gaat om de huisvesting van ongeveer twintig arbeidsmigranten in het voormalige politiebureau. Het pand staat al geruime tijd leeg en de initiatiefnemer wil structurele leegstand tegengaan. Hij is voornemens het gebouw her in te richten, maar het wordt niet uitgebreid", aldus de gemeente. "We hebben nog geen standpunt ingenomen", aldus wethouder Hans Wierikx. Hij benadrukt dat het college sowieso waakt voor overlast. "Daarnaast is het zo dat vooraf altijd overleg met omwonenden moet plaatsvinden en voor locaties met meer dan 12 bedden wordt altijd een beheersovereenkomst worden afgesloten." In principe hoeft het college niet in overleg met de gemeenteraad. [l]