Afbeelding

Nieuwbouw begin mei op Klik voor Wonen
Mooi wonen aan het Midzomerplein in Bosschenhoofd

BOSSCHENHOOFD - Aan het midzomerplein zie je de nieuwbouw woningen steeds verder vorderen. Woonkwartier realiseert op het veldje, waar voorheen de basisschool stond een appartementencomplex met twaalf appartementen, acht eengezinswoningen en zeven seniorenwoningen. In september worden als eerste de grondgebonden senioren woningen opgeleverd. In oktober volgen de eengezinswoningen en begin volgend jaar de appartementen.

Woonkwartier bemiddelt al haar woningen via de website www.klikvoorwonen.nl. Om in aanmerking te komen voor een van de nieuwbouwwoningen moet je ingeschreven staan als woningzoekende bij Klik voor Wonen. Daarnaast is Woonkwartier verplicht om rekening te houden met de wet Passend Toewijzen. Deze wet schrijft voor dat het inkomen en de grootte van huishouden van een potentiële huurder moet ‘passen’ bij de huurprijs. Meer informatie over de wet Passend Toewijzen is te vinden op www.klikvoorwonen.nl. Daarnaast moeten kandidaten voor de grondgebonden seniorenwoningen minimaal 55 jaar of ouder zijn.

Voor iedereen die interesse heeft

Begin mei zal Woonkwartier de nieuwbouw seniorenwoningen adverteren op de wesbite van Klik voor Wonen. Een woningadvertentie staat in totaal vijf dagen online. Daarna selecteert het systeem de kanidaten op basis van inschrijfduur. Dat houdt in dat diegene die het langst staat ingeschreven en voldoet aan de voorwaarden, de woning als eerste krijgt aangeboden. De eengezinswoningen staan waarschijnlijk rond juni en de appartementen laatste kwartaal 2018 geadverteerd op de website van Klik voor Wonen.

Inloopspreekuur

Op dinsdag 1 mei en donderdag 3 mei van 9:00 tot 11:00 uur organiseert Woonkwartier een inloopspreekuur op het kantoor in Oudenbosch (Jezuiëtenplein 10). U kunt er terecht met vragen over Klik voor Wonen. Bijvoorbeeld over hoe u uw zoekprofiel het beste kunt invullen, hoe u het Tipbericht kunt aanzetten of hoe u moet reageren op een woningadvertentie. [l]

Afbeelding