Activiteiten in het Arboretum

OUDENBOSCH - Zondag 29 april kun je in het Arboretum Oudenbosch deelnemen aan een schrijfochtend, in het kader van ‘Bezinnen in het Groen’.

Creatief schrijfdocente Karen Meijs verzorgt, vrijwillig, een inspirerende schrijfworkshop in de tuin onder de noemer Schrijven in het Groen. We wisselen het schrijven af met oefeningen in en wandelingen door onze botanische tuin, een bijzondere combinatie die de afgelopen jaren veel deelnemers erg goed bevallen is. De schrijfochtend is zondag 29 april van 10.00-12.00 uur. Schrijfervaring is niet nodig! Er is maar plaats voor 12 deelnemers, dus als je wit meedoen, meld je dan tijdig aan met een mail naar jamie@jamienederpel.nl.

Exposities
Op 29 april exposeert Mieke Aarsen-Antens haar oeuvre schilderijen in acryl. De theekoepel is deze zondag het podium voor Mieke Aarsen, geboren in Oud Gastel. Zij exposeert een deel van haar oeuvre. Haar onderwerpen zijn divers en zij schildert wat haar op dat moment raakt. Ze vindt het een uitdaging om d.m. v. compositie, kleur en verschillend materiaalgebruik steeds weer de juiste toets te raken.
In april exposeert de schildersgroep Lady's Art haar oeuvre in het toegangsgebouw van het Arboretum Oudenbosch. Met als thema 'Vogels' exposeert de schildersgroep Lady's Art haar oeuvre schilderijen. Lady's Art is een schildersgroep, bestaande uit Chris Wauters, Toos van Steen, Ida Beuzenberg, Leni Frijters, Aukje Mostert, Helga den Hoed en Margriet Bol.

Vakantiebezoek
Tijdens de vakantie een bezoek met kinderen brengen aan het Arboretum Oudenbosch. Zoekt u als ouders of grootouders naar een passende ontspanning voor (klein)kinderen? Kies gerust voor een bezoek aan de tuin in Oudenbosch. De tuin heeft enkele speurtochten.

Tentoonstelling Plant & Eter
Dit jaar is er de bijzondere tentoonstelling Plant & Eter. Die laat de bezoeker kennis maken met de verhalen en bijzonderheden van de eetbare planten in de tuin. Eventueel kan je bij de wandeling gebruik maken van het tentoonstellingsboekje. Alvast thuis alvast even voorproeven? Dat kan op onze website of op www.botanischetuinen.nl