Het erepodium bij de meisjes.
Het erepodium bij de meisjes. H. Schell

Uniek en TaLente winnen voorronde

OUDENBOSCH - Op woensdag 18 april waren op sportpark Albano 23 teams uit Halderberge, Zegge, Klundert en Hooge Zwaluwe aanwezig voor een voorronde van de Schoolatletiek West-Brabant.

Om half twee begon de wedstrijd. Zo’n 250 leerlingen deden mee aan de volgende onderdelen: 60 meter sprint, 600 meter, verspringen, balwerpen en de estafette 10 x 60 meter. De jongens en/of meisjesteams van Uniek, de Schittering (Oudenbosch), De Klinkert, De Bukehof, De Regenboog, De Steiger, t Bossche Hart, TaLente, De Linde, Mariadonk, de Schittering (Hooge Zwaluwe) en het Palet (Klundert) maakten er, onder een stralende zon, een gezellige en spannende wedstrijd van. Alle jongens en meisjes deden hun uiterste best om zo een hele goede prestatie te behalen. Hoe beter de persoonlijke prestatie van de leerlingen hoe meer punten worden behaald voor het eindklassement. Het was een gezellige en sportieve middag.
Alles verliep volgens schema en aan het eind van de middag werd de einduitslag opgemaakt en werden de prijzen uitgereikt. Ook werd er bekend gemaakt welke jongens- en meisjesteams naar de finale gaan.

Uitslagen
Bij de meisjes was de uitslag: 1e Uniek; 2e TaLente meisjes A; 3e ’t Bossche Hart meisjes A.
Bij de jongens was de uitslag: 1e TaLente jongens A; 2e Uniek jongens B; 3e de Linde.
Samen met deze prijswinnaars gaan ook de meisjesteams van Talente B en de Steiger en de jongensteams van Uniek A en de Schittering Oudenbosch naar de regionale finale die op zaterdag 26 mei wordt gehouden bij atletiekvereniging Spado op sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom. De deelnemende scholen hebben de volledige uitslag al ontvangen en deze staat binnenkort ook op de site: www.avo83.nl. Wij van AVO’83 hopen dat jullie bij de finale net zo goed jullie best doen en net zulke goede resultaten zullen behalen als afgelopen woensdagmiddag. Wij hopen de scholen volgend jaar, woensdag 17 april 2019, allemaal weer terug te zien bij de volgende voorronde schoolatletiek bij AVO’83 in Oudenbosch.
Dit alles kan natuurlijk niet georganiseerd worden zonder de hulp van de vele vrijwilligers. Vanuit de organisatie hiervoor heel hartelijk dank. [l]

het erepodium bij de meisjes