SC Gastel speelt gelijk tegen Philippine

OUD GASTEL - De competitie in de derde klasse A nadert de beslissende fase. In de thuiswedstrijd tegen Philippine kon SC Gastel opnieuw aan de bak tegen een van de topploegen uit de competitie. Onder tropische temperaturen werd het een krachten vergende wedstrijd voor beiden ploegen. Uiteindelijk leverde de wedstrijd geen winnaar op.

De winnaar van deze speelronde zijn uiteindelijk de "blauwen" uit het naburige Hoeven. Trainer Kepers en zijn staf begon met de volgende elf: Coert, Bart, Harm, Richard, Davey, Mats, Koen, Sven, Ayoub, Sjoerd en Pascal. Op de bank namen plaats Kevin, Steijn, Tamin en debutant Lars Traets.

Na de gevoelige nederlaag tegen UVV' 40 van vorige week was de Gastelse ploeg erop gebrand om tegen mede titel kandidaat Philippine een goed resultaat neer te zetten. Niet alleen de zomerse omstandigheden waren slopend, ook het lange seizoen begint haar tol te eisen. Diverse blessures speelden de Gastels ploeg parten. Lars Traets van de JO-19 wist vandaag als invaller zijn debuut te maken.

De twee ploegen begonnen afwachtend. Gastel liet Philippine komen en controleerde de wedstrijd. In het eerste kwart van de wedstrijd resulteerde dit in enkele speldenprikken voor het Zeeuws-Vlaamse doel. Na 20 minuten was er zelf een ultieme kans voor Pascal maar een onwillige contactlens zorgde ervoor dat Pascal het niet meer scherp zag in het laatste tikje voor het doel. Philippine zag haar inzetten op de Gastelse goal telkens gestuit door een ijzersterke verdediging.

In de 35e minuut werd dan toch uiteindelijk de ban gebroken. Koen onderschepte de bal op het middenveld en wist uiteindelijk Pascal in stelling te brengen. De all-time topscoorder van SC Gastel faalde niet en maakte koelbloedig de 1-0. Een mooie opsteker voor SC Gastel zo kort voor rust.

In de tweede helft wist Philippine het SC Gastel beduidend moeilijker te maken. Door de veldbezetting aan te passen was SC Gastel af en toe het overwicht over de wedstrijd kwijt. Inde 70e minuut werd niet goed geanticipeerd op een diepe bal door het midden. De spits van Philippine liet deze buitenkans niet onbenut en scoorde de 1-1.

Gastel wisselde Tamin voor Pascal, Kevin voor Davey en Lars voor Sven. De krachten slopen bij de ploegen uit de benen en de afronding van de kansen liet te wensen over. Ayoub zag een schitterende uithaal net over de lat van het Zeeuwse doel verdwijnen. Tamin struikelde op het beslissende moment over de bal en Sjoerd zag zijn inzet gekeerd door de keeper.

Voor de neutrale toeschouwer een juiste uitslag gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd. SC Gastel in het eerste deel beter en Philippine in het slot het meest gevaarlijk. Of de twee uitdagers voor de titel iets opschieten met dit gelijkspel zal het resterende deel van de competitie moeten blijken. [l]