Een onterechte nederlaag voor DEVO 1

BOSSCHENHOOFD - Op een warme zonnige lente dag zondag 22 april ging Devo op bezoek in Heerle om daar tegen HSC'28 aan te treden. Om 14:45 uur begonnen beide teams aan de wedstrijd.

Devo begon aanvallend aan de wedstrijd en kreeg in het begin al aardig wat kansen en had in de 16e minuut op voorsprong moeten komen maar helaas ging de zoveelste kans over het goal.
In de 28e minuut kwam HSC'28 1 onterecht op een 1-0 voorsprong nadat de linksbuiten in buitenspel positie diep werd gestuurd, maar de nogal warrige scheidsrechter liet doorgaan en zo kon Barry Perk de onverdiende 1-0 binnen tikken.
Na de rust ging Devo op zoek naar de gelijkmaker en dat had ook wel verdiend geweest alleen was devo niet efficiënt voor de goal van HSC'28 met de kansen die Devo kreeg. Ook werd er vaak onterecht een veel belovende aanval van Devo afgevlagd voor buitenspel wat niet het geval was.
Omdat Devo voor de aanval ging kon HSC'28 profiteren uit een snelle counter in de 57e minuut en Tom Heijnen van HSC'28 was wel efficiënt voor het goal en zette HSC'28 op een 2-0 voorsprong.
Halverwege de 2e helft kwam Devo terug in de wedstrijd na een eigen goal van HSC'28.
Daarna zette DEVO druk op de helft van HSC'28 en Youri de Veth kopte goed raak op de goal maar de doelman had een goede reflex. Daarna raakte Devo nog de lat.
En Johan Cruijf zei het vroeger al als jezelf de kansen niet benut dan valt hij gegarandeerd aan de andere kant en helaas was dit weer het geval wederom uit een counter prikte Bram van den Bemt de 3-1 binnen.
Niet veel later viel ook de 4-1 op het scorebord een tikkeltje onsportief van HSC'28 nadat onze doelman geblesseerd op de grond lag voetbalde HSC'28 verder en Barry Perk zorgde voor de 4-1.
Maar Devo bleef gelukkig gewoon voetballen en uit een mooie aanval bracht Robin van Boxel de stand naar 4-2.
DEVO kreeg daarna nog genoeg mogelijkheden om tot scoren te komen, maar helaas zat het geluk aan de kant van DEVO niet mee. Gezien de wedstrijd had DEVO zeker een punt verdiend.

Komende zondag 29 april staat de derby thuis tegen RSV 1 op het programma. Devo zal er alles aan gaan doen om RSV op de 1e nederlaag van het seizoen te trakteren en hopelijk dan met een fitte scheidsrechter vanaf de aftrap!