Afbeelding
Foto: Peter Braakmann

Nieuwe coalitie wil 'Samen Vooruit'

OUDENBOSCH - De politieke partijen VVD, Lokaal Halderberge en WOS hebben afgelopen dinsdag het concept-raadsprogramma gepresenteerd voor de komende vier jaar. Tijdens een openbare raadsbijeenkomst op 8 mei krijgen inwoners, ondernemers, verenigingen, instellingen en andere partijen de mogelijkheid om hun reactie te geven op het programma.

DOOR REMKO VERMUNT

De drie partijen hebben voor deze opzet gekozen om een zo breed mogelijk gedragen raadsprogramma te krijgen. Daarna gaan aan de slag om de inbreng zoveel mogelijk te verwerken in het definitieve raadsprogramma. VVD, Lokaal Halderberge en WOS verwachten dat op donderdagavond 24 mei het definitieve raadsprogramma kan worden vastgesteld en de raad de wethouders kan benoemen. Daarna kan het college aan de slag.

Samen Vooruit!

De titel van het programma voor de komende vier jaar is Samen Vooruit. "De nieuwe coalitie is van mening dat de gemeente Halderberge vele uitdagingen wacht. Daarom willen wij samen met onze inwoners, ondernemers, (belangen-) verenigingen en instellingen vooruit!" De drie partijen zetten in op een groene, schone en veilige gemeente. "De woningbouw wordt voortvarend ter hand genomen. Ook zal er veel aandacht zijn voor de lokale economie en duurzaamheid. In de Halderbergse gemeenschap telt iedereen mee, en doet iedereen mee."

'Onderling vertrouwen staat hierbij centraal'

Wethouders

In het raadsprogramma is al wel opgenomen wie de nieuwe wethouders gaan zijn in het college van burgemeester en wethouders. Jan Mollen (Lokaal Halderberge) en Hans Wierikx (WOS) mogen wederom plaatsnemen op het pluche. Thomas Melisse is de beoogde wethouder namens de VVD. In tegenstelling tot de afgelopen vier jaar bestaat het college straks dus uit drie wethouders in plaats van vier. Hen wacht de uitdaging de ambities van de raad te vertalen in een collegeprogramma. Dat programma zal de komende 4 jaar voortvarend ten uitvoer worden gebracht. "Wat ons betreft staat onderling vertrouwen zowel in raad als college hierbij centraal." [l]