Roan Konings als 1e over de streep.
Roan Konings als 1e over de streep. jolanda konings

Roan Konings is goed op dreef bij de Nieuwelingen

OUDENBOSCH - Bij de jeugd wist Roan al vele wedstrijden te winnen, maar bij de nieuwelingen wordt het echter wel moeilijker. Als 1e jaars moet je opboksen tegen de 2e jaars nieuwelingen en de wedstrijden zijn zwaarder moeilijker en tweemaal zo lang als bij de jeugd. ook het deelnemersveld is verdubbeld. In Wernhout wist hij zijn 1e overwinning te pakken.

Roan was weggereden van het peloton en na enkele ronden kwam zijn ploegmaat Mathijs de Kok aansluiten, samen reden ze kop over kop en wisten een voorsprong te behouden van 45 sec. In de sprint wist Roan Mathijs te verslaan.
Ook werd Roan opgesteld in vier klassiekers een wedstrijd van minimaal 80 km en met zeker 150 renners aan de start. De 1e klassieker zat hij in de kopgroep en hield goed stand tussen allemaal 2e jaars. In de finale werd er recht voor hem gevallen, en Roan moest uit stilstand weer op gang komen en werd daar uiteindelijk 18e. De 2e Klassieker was De Kleine Hein daar werd het een massasprint en een fotofinish, daar eindigde Roan als 4e. De 3e Klassieker was de Wim Hendrikx Trofee in Terneuzen/Koewacht, daar was het flink waaierrijden en over de kasseien Roan werd daar 13e . De 4e klassieker was de Flevotour daar had roan de slag gemist door proberen het gat naar de kopgroep dicht te rijden, in de finale weer een valpartij en roan moest van zn fiets af hij finishte hier als 33e .

Belgiƫ
Ook reed Roan zijn wedstrijd in Belgiƫ daar wist hij de 1e plaats te bemachtigen of toch ook weer niet. Na de huldiging voor de 1e plaats werd hij teruggezet naar plek 2, omdat de jury besliste dat hij 2e werd na het bekijken van de beelden, die 3 meter voor de streep filmde en niet op de streep. Helaas maar daar doe je niets tegen.

Plaatselijke wedstrijden en driedaagse Tjechie
Ook reed Roan wat plaatselijke wedstrijden en ook daar gaat hij goed mee met het peloton en ook in de kopgroep. In Gerwen werd hij 5e, in Huijbergen 3e. Ook werd hij geselecteerd voor een driedaagse in Tjechie. Een loodzware wedstrijd die alleen maar bergop en af gaat. Ook waren er 2 wedstrijden op 1 dag, De 1e dag begon met een tijdrit van 1,6 km en 's middags een klassieker van 80 km met bijna geen vlakke stukken en een stijgingspercentage van 14%, hier zat hij in de kopgroep maar bij de laatste klim moest hij ze laten gaan. De 2e dag een criterium van 23 km berg op en berg af, daar wist hij de 7e plaats te behalen. 's Middags kregen ze weer een klassieker van 77 km Roan zat in de kopgroep tot dat hij lek reed en moest wachten op een nieuw wiel. Inmiddels reed de 2e groep hem voorbij en begon aan een inhaal race met de kopgroep weer in zicht begon de volgende klim en moest hij het laten gaan, hier werd hij nog 68e. De laatste dag was een tijdrit van 15,5 km hier finishte hij als 61e. in het algemeen klassement werd hij 58e. Er deden 23 ploegen mee uit 13 verschillende landen. Ze werden met hun ploeg 4e in het ploegenklassement, een hele prestatie. Meer over de ervaring en uitslagen www.dejongerenner.nl [l]