Interview voor RTL7 Truck en Tractorpulling.
Interview voor RTL7 Truck en Tractorpulling. prive

Goede seizoenstart voor Pullingteam Rocky

HOEVEN - Eindelijk was het dan zover. Na afgelopen weken resultaten gezien te hebben van collega teams bij demo’s, kon het Team Rocky zich ook eindelijk meten op de baan.

Door transport omstandigheden vanuit de USA, konden wij niet eerder aansluiten en was het maar de vraag hoe Rocky door de reis was gekomen.
Na afgelopen week de setting van Amerika terug te bouwen naar de Nationale setting, reed Barend Huijbregts zaterdagochtend Rocky in de geleende wipkar. Helaas was er een kleine tegenslag met de aanpassingen, die we deze week gaan proberen op te lossen. Een geleende wipkar bood hulp en zo konden we toch van Hoeven naar Langedijk. Wat wel onverwachts klaar was, dat was onze golfkar, die we gebruiken om de spullen van truck naar parc ferme te vervoeren. Een geheel nieuwe look, in de kleuren van team Rocky en International Harvester. Zo hadden we, buiten de vernieuwing binnen in de truck, toch nog een nieuwtje en iets om wederom trots op te zijn. Na een reis van ruim 2 uur kwamen we rond half 3 aan op het wedstrijdterrein. Na het uitladen van Rocky kwam ook USA ganger Extreme Temptation aanrijden en net als bij vele wedstrijden stonden de teams gebroederlijk naast elkaar. Bij beide teams begon het ritueel als bij elke wedstrijd, plaatsen van de tractor en het poetsen ervan, want ook uitstraling staat hoog op onze prioriteitenlijst. Waar het ene teamlid aan het poetsen was, waren de andere de baan aan het verkennen of bezig met voorbereidingen voor de inwendige mens. Tussendoor waren er nog opnames voor het RTL7 programma Truck en Tractorpulling. Zo kreeg Barend Huijbregts enkele vragen naar aanleiding van de trip naar de USA en de verwachtingen voor dit seizoen.


Prostock wedstrijd
Iets na de klok van 7 uur werden de eerste Prostock tractoren opgehaald en gebracht naar parc ferme, en als 1 van de laatste was het Rocky die door een oldtimer tractor werd opgehaald. Een prachtig gezicht zo’n oudje met daarachter kolos Rocky, als David en Goliath een ritje van bijna 500 meter richting parc ferme. Aangekomen op parc ferme was het Barend die het teken gaf alles gereed te maken om te gaan warmdraaien. Even later ging de sleutel om in het contact en kon men de eerste Rocky geluiden in wedstrijdverband beluisteren.
Klokslag 8 uur startte de wedstrijdleiding met de prostock wedstrijd en was het Appy Power die mocht aanhaken aan de sleepwagen. Wat we vooraf al hadden gezien en velen met ons, was dat de baan niet een baan was waar topafstanden op neergezet zouden worden. Buiten een toplaag waar op het ene moment stof vanaf kwam, waren het even later kleihompen met een doorsnee van wel 30 centimeter, om over de vlakheid van de baan maar te zwijgen. Met man en macht probeerde de organisatie er iets van te maken en zo voor elke rijder dezelfde condities voor te schotelen. Maar als het dan ook nog na 4 rijders gaat miezelen, wordt het wel heel erg moeilijk. Nadat Appy Power bij de eerst run een afstand van 104.23 meter had neergezet, wisten de teams nog niet waar ze aan toe waren, verbetert de baan, verslechteren de condities, niemand wist het. Ook na Wickie Power, die forse motorische schade opliep bij zijn 49.02 meter run en het de vraag is of ze bij de volgende wedstrijd aanwezig zullen zijn, was het Extreme Temptation die mocht aanhaken. Toen er na hun run een afstand van 99.28 meter op het scorebord kwam te staan, wisten we dat de eerder gemelde omstandigheden het zouden gaan winnen van de rijders. Na nog 2 tractoren, met weer mindere afstanden, was het de beurt aan Barend om als rijder 6 de ketting van de sleepwagen strak te trekken. Onder de welbekende klanken van Eye of the Tiger en de mededeling van huidig Nederlands kampioen, toerde Barend Rocky op. De sound van Rocky golfde, net als Rocky zelf, over de baan en kwam tot stilstand bij de 95.84 meter streep, wat op dat moment plaats 3 betekende. Alles gegeven en een tevreden gezicht van Barend kwam tevoorschijn toen hij zijn helm afdeed. Onder applaus van de aanwezige fans op de tribune, werd de tractor teruggereden naar parc ferme en begon het grote afwachten, wat de 6 nog te rijden tractoren op de baan zouden neerzetten. Tijdens het wachten was de conclusie, dat er op dit moment geen betere run neergezet kon worden, wat ook bevestigd werd na het uitlezen van de data van Rocky. Toen team Neighbours Nightmare als laatste, na een eerder afgebroken start, de baan opkwam was het nog even afwachten. Ook de herstart van dit team eindigde met veel kabaal en rook bij 70.65 meter, wat resulteerde in een einduitslag: Appy Power; Extreme Temptation; Rocky
Na de prijsuitreiking en het inpakken vertrokken we rond 22.00 uur vanuit Langebroek met in ons achterhoofd, alles eruit gehaald wat er was te halen en niets laten liggen.
De eerste punten zijn binnen en volgende week zaterdag is Loerbeek het strijdtoneel, ook dan kunt u live de runs van Rocky op facebook zien. [l]

intervieuw voor RTL7 Truck en Tractorpulling