Startschot door Wethouder Melisse.
Startschot door Wethouder Melisse. Desirée Dankers

Hoevense Fietstocht een mooie traditie!

HOEVEN - Afgelopen zondag 3 juni is de zevende editie van de Hoevense Fietstocht gehouden. Honderd deelnemers gingen in drie groepen een tocht van 78 of 87 kilometer maken door ons mooie Brabant.

Afgelopen woensdag konden de shirts, welke gesponsord zijn door diverse ondernemers, worden afgehaald en was er een briefing voor de voor- en achterrijders. Deze voor- en achterrijders die ook dit jaar de route hebben uitgestippeld komen van de fietsclubs Talentino’s en HTC. Ook de chauffeurs van de volgbussen waren aanwezig. Verbroedering is een doel op zich, toch staat de veiligheid voorop! Dit jaar kregen we ook hulp van de Brandweer post Hoeven. Zij zijn volop op zoek naar nieuwe vrijwilligers en wilden deze dag de Brandweer promoten. Onderweg zorgden de brandweerlieden voor hulp bij diverse oversteekpunten. Enkele brandweerlieden hebben ook meegefietst waaronder Tim Vissenberg (7 jaar oud en zoon van een brandweerman). Zaterdagavond is heel de route nog gecontroleerd en geveegd om een valpartij en zo weinig mogelijk lekke banden te voorkomen.

Startschot
Toen al de deelnemers zondag de deelnemerslijst hadden ondertekend was de microfoon voor de kersverse nieuwe wethouder Thomas Melisse van de gemeente Halderberge. Na een korte toespraak zorgde Thomas ook voor het traditionele startschot voor elke groep. Hij wenste de deelnemers een veilige tocht en is trots dat er Hoevenaren zijn die zoiets willen organiseren.

Mooie tocht
Na vertrek stapten de vrijwilligers in de volgbussen met o.a. reservemateriaal. De technische ondersteuning werd onderweg verzorgd door Carl Veeke en Christoph Illing. Mooie plaatsen als Ulvenhout, Chaam, Meersel-Dreef en Galder lagen op de route. Een heerlijke temperatuur, matige wind en zon zorgden voor prima fietsweer. De tussenstop met koffie en een versnapering was in Chaam. De route werd vervolgd door een bosrijke omgeving en bij een locatie in Etten-Leur kwamen alle deelnemers bij elkaar om nog een gezond stuk fruit te eten. Daarna achter de geluidswagen aan naar Hoeven voor de plaatselijke ronde en ontvangst door de toeschouwers bij het 7de hemeltje. Het terrein was afgezet met dranghekken die vol hingen met spandoeken van de sponsoren. Er was het traditionele puntzakje friet, DJ Erwin Kerstens was er voor de after party en het bekende “hé Jacqueline” klonk door de St. Janstraat. De organisatie (Mark de Klerk, Patrick Vergouwen, Jaap Komen, Jaap Dankers, Hans Oomen en Carlo Buijs) waren zeer tevreden dat alles weer goed was verlopen. Nogmaals dank aan de sponsoren, de vele deelnemers en vrijwilligers. Op naar de 8e editie in 2019![l]