Mooi zakcentje voor Halderbergse publiektrekkers

HALDERBERGE - De Fietsvierdaagse, de Brabantse Ruiterdagen, het Oudenbossche Mannenkoor, de Matthäus Passion, Zeemanskoor De Kreekrakkers en de Kapelconcerten krijgen geld van de gemeente. Het gaat volgens om evenementen die toeristen aantrekken. Het beste West-Brabantse Carnavalslied valt buiten de boot.

DOOR VERA DE GEUS

Evenementen die de gemeente overstijgen, kregen twee jaar geleden voor de eerste keer van de gemeente duizend euro in ruil voor het promoten van Halderberge bij potentiële toeristen.

Saint Louis

"Deze evenementen geven onze gemeente waardevolle naamsbekendheid", zo legt wethouder Melisse uit. "Om die reden willen we deze regeling graag voortzetten." Dit jaar zijn de Fietsvierdaagse, de Brabantse Ruiterdagen, het Oudenbossche Mannenkoor, de Matthäus Passion, Zeemanskoor De Kreekrakkers en de Kapelconcerten de gelukkigen. Het gaat om duizend euro per evenement. Stichting Cultuur Oudenbosch die de Kapelconcerten organiseert, krijgen het dubbele als de concerten al in de kapel van Saint Louis gehouden kunnen worden, omdat die huur een stuk hoger ligt. Zeemanskoor De Kreekrakkers krijgt 250 euro. Eerder kreeg Super Tuesday (de carnavalsoptocht van Hoeven) ook een bijdrage. "Dat was echter eenmalig, vanwege de uitzending op Omroep Brabant. Daarvoor moet je een flinke zak geld meebrengen en die is niet ieder jaar beschikbaar." Het beste West-Brabantse Carnavalslied deed tevergeefs een aanvraag. "Een mooi initiatief, maar niet gericht op toeristen." [l]