Flinke investering zichtbaar in zomernota

HALDERBERGE - De financiƫle situatie van de gemeente is de komende jaren niet ideaal. Dit jaar verwacht het college nog een plusje, de jaren erna zijn er flinke rode cijfers. Dat is echter een bewuste keuze, omdat men de gemeente op allerlei vlakken een flinke boost wil geven.

DOOR VERA DE GEUS

Volgens wethouder Jan Mollen staat het college unaniem achter de gemaakte keuzes. "Het collegewerkprogramma bevat voornamelijk nieuwe taken of taken waar we iets extra's voor doen, zoals werken aan een hoger veiligheidsgevoel met betere handhaving, meer woningbouw die aansluit bij de behoefte, stimuleren van de lokale economie en werkgelegenheid en tegengaan van leegstand. We maken het totale sociale domein verder op orde en leveren goede zorg op maat. We verbeteren het onderhoud van de openbare ruimte en groen, gaan vooruit op het gebied van duurzaamheid en stimuleren duurzame energie", legt hij uit.

Plussen

"Deze impulsen kosten geld", zegt Mollen desgevraagd. Om die reden zien de financiƫn er de komende jaren niet al te best uit. In 2018 verwacht men in de zomernota nog een overschot van 5000 euro. In 2019 is er een tekort van 375.000 euro te zien en in 2020 145.000 euro. De jaren erna verwacht Halderberge weer flink te plussen. Lees op pagina 3 van deze Bode mer over de voorgenomen impulsen voor Halderberge. [l]