Contact buren
Contact buren VluchtelingenWerk Nederland

Wereldvluchtelingendag

HALDERBERGE - Woensdag 20 juni is "Wereldvluchtelingendag". Wereldwijd zijn er nog steeds miljoenen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Ruim 80% wordt opgevangen in ontwikkelingslanden.

Nooit eerder waren er in de wereld zoveel mensen op de vlucht. Allen hebben huis en haard verlaten op zoek naar een veilig bestaan. VluchtelingenWerk kan het vluchtelingenvraagstuk niet oplossen. Vluchtelingen die in Nederland komen, kunnen echter wel op ons rekenen.

Ook in de gemeente Halderberge worden vluchtelingen gehuisvest om een veilig, nieuw bestaan op te bouwen. VluchtelingenWerk helpt hen dit nieuwe leven in onze gemeente tot een succes te maken. Wij begeleiden hen vanaf het moment van binnenkomst tot aan de integratie in de samenleving. Deze begeleiding wordt onder andere uitgevoerd door een enthousiaste groep vrijwilligers in de gemeente. VluchtelingenWerk gelooft in een samenleving waarin mensen rekening houden met elkaar. Ontmoetingen tussen Nederlanders en vluchtelingen helpen daarbij. Kom gerust een keer langs op kantoor voor een praatje en extra informatie over onze inzet.

Vivian Schets, VluchtelingenWerk in Halderberge, Pagnevaartweg 109 in Oudenbosch, 0165-327215 / halderberge@vluchtelingenwerk.nl. [l]