Drie vrijwilligsters Het Punt koninklijk onderscheiden

HOEVEN - Burgemeester Jobke Vonk-Vedder heeft vrijdag in het restaurant van zorgcentrum Het Punt in Hoeven drie Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. De dames Mien Schoenmakers-Voermans en Annie Kanters-Kuijpers uit Hoeven en Francine Oomen-van Son uit Oud-Gastel werden in het zonnetje gezet.

Mien Schoenmakers-Voermans (86)

Al twintig jaar is Mien vrijwilligster in Het Punt. Ze bedenkt de menu's voor in de keuken, haalt de boodschappen en helpt met de bereiding van de maaltijden. Daarnaast is ook de organisatie van de koffiemiddagen in haar handen en valt ze regelmatig in wanneer andere vrijwilligers verhinderd zijn.

Annie Kanters-Kuijpers (83)

Annie Kanters kreeg een Koninklijke Onderscheiding, omdat ze al sinds 1997 actief is als vrijwilligster in Het Punt. Net als collega Schoenmakers helpt ze bij de bereiding van de maaltijden. Daarnaast verwelkomt ze de gasten en verricht Annie hand- en spandiensten tijdens verschillende activiteiten, zoals de koffiemiddagen en de High Tea.

Francine Oomen-van Son (76)

Net als Annie Kanters is Francine Oomen al sinds 1997 actief in de keuken van Het Punt. Zo zorgt ze ervoor dat er genoeg boodschappen aanwezig zijn, bedenkt Francine de menu's, helpt ze met koken en zorgt de vrijwilligster ervoor dat alle tafels in het restaurant zijn voorzien van servies en bestek. Verder verricht ze ook hand- en spandiensten. [l]