Rian geeft laatste coachtips aan zwemmers.
Rian geeft laatste coachtips aan zwemmers. Mark Heijnemans (Hieronymus)

Rian de Bruijn neemt afscheid als trainer/coach Hieronymus

OUD GASTEL - Het “zwemjaar” werd door Hieronymus traditiegetrouw afgesloten met de zomerwedstrijd.

Tijdens deze wedstrijd strijden de zwemmers met een wedstrijdlicentie voor de laatste keer voor een mooie eindtijd en krijgen zwemmers die net lid zijn de gelegenheid kennis te maken met een zwemwedstrijd. De wedstrijd eindigt met “fun” een 10*50m vrije slag race waarbij de zwemmers van alle deelnemende verenigingen– die normaal elkaars concurrenten zijn- door en met elkaar in teams zijn gezet en voor de jongste zwemmers een funestafettte. Alle zwemmers in het bad deden goede zaken voor het volgende seizoen. Er werden na een halfjaar wedstrijden in het lange bad weer een groot aantal nieuwe persoolijke records voor het korte bad gezwommen. Dat levert voor een aantal zwemmers ook een (betere) starttijd op voorde komende regiokampioenschappen korte baan.

Halderberge zwemmers
Er waren een groot aantal Halderbergse zwemmers in het bad. Ook zij behaalde goede tijden en kunnen hun ticket voor de regiokampioenschappen en NK al bestellen. Complete uitslag: www.zpv-hieronymus.com of facebook zpvhieronymus.

Afscheid
Voor Rian de Bruijn, uit Oud Gastel, al bijna 15 jaar trainer en coach en daarmee verantwoordelijk voor veel van de succes van de Hieronymuszwemmers was het een mooi moment. Bijna al “haar” seniorenzwemmers lagen in het water maar ook de aanstormende talentjes bij de jonge zwemmers waren aanwezig. Het was voor Rian haar laatste wedstrijd als coach langs de badrand. Na de wedstrijd namen zwemmers, zwemcommissie en bestuur afscheid van Rian als coach. Na al die jaren bijna dagelijks zwembad gaat Rian genieten van wat meer rust in haar prachtige tuin. Rian gaf in haar afscheid aan dat ze de zwemmers met veel vertrouwen overlaat aan Paul Koster die het stokje gaat overnemen en die, met de grote groep coaches die Hieronymus heeft, ervoor zorg draagt dat de zwemmers op hoog niveau blijven trainen. [l]