Cadeaus voor Juf Marjon de Gronckel tijdens haar afscheid. FOTO'S BS UNIEK
Cadeaus voor Juf Marjon de Gronckel tijdens haar afscheid. FOTO'S BS UNIEK Foto:

Juffen nemen afscheid van BS Uniek

HOEVEN - Basisschool Uniek heeft afscheid genomen van twee iconen. Juf Marjon de Gronckel neemt na veertig jaar in het onderwijs afscheid van de Hoevense basisschoolkinderen. Ook juf Rosine Schepers verlaat BS Uniek om te gaan genieten van haar vrije tijd. De kinderen zorgden voor een mooi afscheid!

DOOR VERA DE GEUS

Het was een bewogen jaar voor BS Uniek in Hoeven. De fusie van De Lindelommer en De Reuzelaar was al eerder ingezet, maar de verhuizing zorgde voor veel problemen.

Verhuizing

De leerlingen zouden na de herfstvakantie beginnen in het nieuwe gebouw, maar de veiligheid kon niet worden gegarandeerd. In het nieuwe gebouw zijn namelijk dezelfde constructiemethoden gebruikt als in de ingestorte parkeergarage van Eindhoven Airport en dus werd de verhuizing uitgesteld. De basisscholen waren echter al leeg en het nieuwe gebouw al ingericht. Dat zorgde ervoor dat er met spoed geschakeld moest worden, zodat de leerlingen na de herfstvakantie gewoon weer les in de voormalige schoolgebouwen van de Reuzelaar en de Lindenlommer konden krijgen. Een flinke klus, waar beide juffen intensief aan hebben bijgedragen. Uiteindelijk konden de leerlingen voor het einde van het jaar alsnog naar de nieuwe locatie. Het was een hele toestand, die juf Marjon en juf Rosine niet meer zullen vergeten.

Fusie

"Juf Marjon is 32 jaar directeur van een basisschool geweest, waarvan 17 jaar in Hoeven. Zij startte in 2001 op BS De Lindenlommer. Al vanaf dag één was er sprake van nieuwbouw voor de Hoevense scholen. Uiteindelijk heeft juf Marjon mogen werken aan de realisatie van die nieuwbouw en aan de fusie van de scholen Lindenlommer en Reuzelaar tot BS Uniek, die is gevestigd in Het KansenRijk", aldus de schooldirectie.

Creatief

Het was al met al toch een feestelijk afscheid. "Juf Marjon en al haar vriendinnen zijn in een limousine naar school gebracht, waar alle leerlingen en teamleden en heel veel ouders haar opwachtten. Door een haag van leerlingen met vlaggen reed de limo tot aan de schoolpoort. Over de rode loper werd zij naar het podium begeleid, waar ze door alle leerlingen werd toegezongen en een prachtig cadeau kreeg aangeboden: een lekkere luie stoel om in het zonnetje te genieten van haar tuin."

'Alle kinderen zullen deze lieve juffen enorm gaan missen'

"Na dit officiële welkom wachtte haar en haar vriendinnen een heerlijk kopje koffie en daarna mochten zij zelf creatief aan de slag in een workshop schilderen. Na een lunch met het hele team werd juf Marjon in de klassen verwacht, waar alle kinderen haar voorbeeld volgden en deel namen aan een workshop: er werd geschilderd, gewerkt met klei, mozaïeken gemaakt, t-shirts beschilderd en nog veel meer", vertelt teamleider Stefanie Melissen. "De dag werd afgesloten met een receptie, waarop heel veel kinderen, ouders, collega's en goede vrienden en familie haar de hand schudden."

Passie

Ook adjunct-directrice Rosine nam aan het einde van het schooljaar afscheid en kreeg haar eigen feestje. "Juf Rosine is begonnen als leerkracht, is intern begeleider geweest en is uiteindelijk geëindigd als adjunct directrice, ook wel onderwijskundig teamleider genoemd. Al die jaren heeft zij met ontzettend veel plezier, liefde en passie gewerkt. Zij stond voor iedereen klaar en wist voor ieder kind altijd even tijd te maken", zegt Melissen desgevraagd.

Ninjamoves

Op een meer dan zonnige dag zongen zo'n 500 leerlingen uit volle borst: 'Ze stond zoveel jaar altijd voor ons klaar, met raad en daad of een luisterend oor, altijd een lach op haar gezicht, lieve woorden gericht Juf Rosine gaat er vandoor.' Om vervolgens aan de slag te gaan met dans, rap, Ninja moves, DJ skills en theater. "Alles waar juf Rosine zo van houdt en zich al die jaren voor heeft ingezet", aldus Melissen. "Als aandenken heeft juf Rosine een ring gekregen met het logo van BS Uniek. Zo zal zij ons nooit vergeten." [l]

Juf Rosine Schepers gaat met pensioen.