De opstelling van tractor en truck.
De opstelling van tractor en truck. privé foto

Wederom dubbelslag voor Pullingteam Rocky

HOEVEN - Na vier weken was het eindelijk zover, “Beach Pull Putten” stond op het programma. Vorige week al aangegeven een combinatie van Eurocup en Grand National rijders in 1 wedstrijd en voor 2 competities, ik ga proberen het uit te leggen.

Je hebt teams die in de Eurocup strijden en teams die in de Grand National competitie strijden. Om het nog ingewikkelder te maken, ook nog teams die in beide wedstrijden meedoen, waaronder wij. De wedstrijd was zo ingedeeld, dat eerst de teams voor de Eurocup de baan op zouden komen en daarna de Grand National rijders. Wederom hadden wij, net als in Made, de proeftrek. Altijd tricky, waar is de baan goed, waar moet je starten en blijf je rechtuit of steek je een beetje of veel de baan over. Wat dan ook nog meespeelt, is dat de sleepwagen na de run nog aangepast kan worden en je dan nogmaals een run zou moeten maken.
Iets over de klok van 10 uur vertrok een groot gezelschap vanuit Hoeven richting Strand Nulde in Putten, iets na de klok van 13.00 uur het wedstrijdterrein. Na het plaatsen van de truck ging de achterklep open en werd Rocky uitgeladen, gepoetst en gereedgemaakt.


Wedstrijd
De wedstrijden begonnen om 15.00 uur en wij waren als klasse 2 op het programma geplaatst. Om 14.30uur startte Barend Rocky en de hoop was op een kopie van het succes als in Made en vorig jaar op deze zelfde baan, “overwinningen in beide competities”. Om 15.30 uur mocht Barend als eerste de baan op voor de proeftrek, na het plaatsen van de sleepwagen en onder de klanken van de Eye of the Tiger werd Barend aangekondigd als “de beul van de Heul. Rocky ontwaakte en er kwam een fantastische run op de baan, die eindigde in een Full Pull. Nu was het aan de wedstrijdleiding of de sleepwagen zo bleef staan of dat hij zwaarder gezet zou gaan worden, met als resultaat straks terugkomen voor een nieuwe trek. Gelukkig bleef de sleepwagen staan en stonden we direct in de finale, van al de Eurocup deelnemers waren het Extreme Temptation, ook uitkomend in de Grand National en John Deere2 die een Full Pull reden. Daarna was het tijd voor de Grand National deelnemers, ook hier waren er teams bij die een full pull reden en dat waren er 3, Mud Patrol, Dams Rooster en Snoopy. Na controle werk in Parc Ferme was het Barend om als eerste aan te koppelen in de Pull Off aan een zwaardere sleepwagen. Dat de sleepwagen zwaarder stond, hoorde en zag je goed, een afstand van 93.17 meter kwam op het bord te staan en nu was het afwachten. Na Extreme Temptation met 91.05 meter was het afwachten wat John Deere2 zou doen, een plek 2 was in de Eurocup al zeker maar…….toen deze stilkwam bij 84,57 meter was het feest en missie 1 was geslaagd. De eerste plek was een feit. Nu ging men verder met de Grand National rijders, onze afstand bleef, net als die van Extreme Temptation, staan en na Mud Patrol met 89.31 en de 87,76 meter van Dams Rooster kon alleen Snoopy nog roet in het eten gooien voor een dubbel. De spanning was te snijden, maar bij 73.45 meter was het voor dit team over en net als vorig jaar was het een dubbelslag in Putten. Na de prijsuitreiking werden de tussenstanden verwerkt in beiden competities, in beiden de eerste plaats, bij de ene iets meer voorsprong door een andere puntenverdeling dan bij de andere.

Programma
Zaterdag staat de wedstrijd in Cadzand voor de Grand National op het programma. Foto’s en films van de wedstrijd in Putten kunt u terugzien op onze facebookpagina. [l]