Afbeelding
Foto:

Sponsorloop voor Bas levert 1268 euro op

OUDENBOSCH – De sponsorloop 'Lopen voor Bas' die op 10 juni heeft plaatsgevonden heeft een bedrag van 1268 euro opgeleverd. Dat heeft Rob Melse, supermarktmanager van Albert Heijn in de Wagenhoek in Oudenbosch, laten weten.

Enkele maanden geleden was in de Halderbergse Bode het trieste verhaal van Bas van Duijse te lezen. Lijdend aan een zeer ernstige variant van de ziekte van Lyme, brengt hij al jarenlang zijn dagen in pijn, stilte en duisternis door in zijn slaapkamer. Toen Rob Melse dit verhaal hoorde, besloot hij meteen om in actie te komen. Samen met één van zijn teamleiders, Floor Nuijten, ging hij om de tafel zitten en de beslissing was snel genomen: er zou een sponsorloop komen.

Verantwoordelijkheid
Floor, zelf nog maar 20 jaar, in goede gezondheid én superfit, beseft daardoor des te meer hoe belangrijk het is dat Bas hulp krijgt. "Hij is maar een paar jaar ouder dan ik. Ik kan me niet voorstellen hoe afschuwelijk het moet zijn om dag in dag uit met je rolluiken dicht aan je bed gekluisterd te zijn. Het is vreselijk wat hij doormaakt." Niet alleen Rob en Floor wilden zich graag inzetten voor dit goede doel. Ze kregen dan ook veel bijval van vrijwilligers die hun steentje wilden bijdragen aan het event.

Deelnemers

In principe hoopten Floor en Rob op het maximale aantal deelnemers: 500 mensen. Dat zijn er uiteindelijk wat minder geworden, waardoor het streefbedrag van 3000 euro niet is bereikt. Desondanks is het een mooie opbrengst voor Bas van Duijse en zijn familie. "Niets daarvan blijft aan de strijkstok hangen. Dit is geen commercieel evenement maar een persoonlijk initiatief waarbij onze winkel volledig in dienst staat van het goede doel", benadrukken Floor en Rob.

Moeder van Bas

In een eerdere reactie liet de moeder van Bas, Marijke van Duijse, weten heel dankbaar te zijn voor de hulp. "Sinds februari is er niets veranderd aan de situatie van mijn zoon en hoewel alle opgehaalde gelden een behandeling dichterbij brengen, missen we nog een substantieel bedrag om daadwerkelijk tot actie over te kunnen gaan." Marijke bracht dan ook samen met haar man en dochter Jessica een bezoek aan de sponsorloop. Kon je niet meedoen, maar wil je toch doneren? Dan kan dat via rekeningnummer NL56INGB0751812935 t.n.v. Bas van Duijse te Oudenbosch of via de doneeractie op zijn facebookpagina 'Geef Bas zijn leven terug'. "Onze dank, en vooral die van Bas, is onnoemelijk groot." [l]