Gereed voor de strijd.
Gereed voor de strijd. zelfgemaakt

Kleine inlevering van punten voor Pullingteam Rocky

HOEVEN - Afgelopen vrijdagmiddag zette een gedeelte van het team de reis richting Denemarken in, voor de derde wedstrijd in de Eurocup competitie. Na een reis van ruim 800 kilometer arriveerde men op het wedstrijdterrein en kon men het onderkomen inrichten. Gezamenlijk met team Extreme Temptation werd de avond doorgebracht en werden de afgelopen wedstrijden nabesproken.

Zaterdag was een dag om rustig te genieten van het mooie weer en de wedstrijden van die dag. Zo kon men mooi de baan verkennen en kijken hoe diverse klasses hun run op de baan neerzette.
In de loop van de middag betrok de blauwe lucht en in de avond viel er een knappe bui die de wedstrijden met 3 uur vertraagde. Deze buien deden de baan geen goed en dat was duidelijk af te lezen aan de afstanden die gereden werden vanaf het hervatten van de wedstrijd. Zondagochtend was het vroeg dag, daar de wedstrijd gepland stond op 11.00 uur. Iets na 10 uur werd Rocky opgehaald en kon men gezamenlijk op parc fermé de tractoren starten en gereedmaken voor de wedstrijd. De proeftrek door One Trick Pony was een Full pull, maar de wedstrijdleiding besloot toch de sleepwagen aan gewicht te laten staan. Wat volgde aan teams was voor het evenement een mooie klantenbinding. De ene naar de ander haalde de Full pull en toen Barend met Rocky als nummer 9 van de 12 deelnemers de baan op kwam was er pas 1 afvaller voor de Pull off. Barend zette op aanwijzing van teamleden Rocky voor de sleepwagen en toerde rustig op. De zekerheid dat je dan ook even een full pull rijdt is er niet, daar het altijd nog een motorische sport is en er altijd iets kan gebeuren waar je niet op zit te wachten. Maar onder de aankondiging “Lets get ready to Rumble” kwam Rocky in beweging en greep zich goed vast aan de baan. Een fantastische run en dik over de full pull streep gooide Barend het gas dicht, daar hij anders ergens stopte waar niemand hem op de baan nog zou kunnen zien. 11 van de 12 teams hadden een full pull gereden, aan klantenbinding was gedaan en begon men met een verzwaarde sleepwagen met 9 teams aan de pull off. 2 teams hadden schade opgelopen bij de eerste run en konden niet terugkeren.

Afstanden
De eerste afstanden waren beduidend minder ver. Dit kwam niet alleen door de verzwaarde sleepwagen, maar ook de baan kreeg het onder de omstandigheden steeds moeilijker en ook de preparateurs van de baan kregen steeds meer moeite om een gelijkwaardige baan te maken. Iets wat helaas niet lukte, hoe verder men kwam aan deelnemers, de afstanden liepen ook alleen maar terug. Op het moment dat Barend de baan opkwam, was het concurrent in het algemeen klassement John Deere2 die bovenaan stond met 92.59 meter, gevolgd door Kawe Runaway Deer met 91.93 meter en Extreme Temptation met 90.69 meter. Na aankoppelen en straktrekken van de ketting tussen tractor en sleepwagen, toerde Barend op en kwam Rocky in beweging. Net als vorige week en ook een beetje de verwachting na de baan gelezen te hebben, was er geen relatie tussen Rocky en de baan. Barend haalde het onderste uit de kan en tikte de 89.62 meter aan, wat goed bleek te zijn voor plek 4. Door de hierbij behorende punten blijft het team nog op plek 1 in het algemeen klassement met een voorsprong die iets is gekrompen tot 8 punten.
Zaterdag staat in Lochem de op 1 na laatste wedstrijd in de GN NTTO klasse op het programma. De wedstrijd volgen kan via de facebookpagina waar u ook films en foto’s van afgelopen zaterdag kunt bekijken. [l]