Foto's uit de collectie 'Erven van Aalst'.
Foto's uit de collectie 'Erven van Aalst'. foto's uit de collectie 'Erven van Aalst'

Monumentje voor Muziek in Oudenbosch

OUDENBOSCH - Op zondag 9 september, tijdens het Open Monumentenweekend, kunt u genieten van een stadswandeling met gids en drie concerten in bijzondere monumenten door professionele muziekensembles. Met deze activiteit ‘Monumentje voor Muziek’ opent Cultuur Oudenbosch het nieuwe concertseizoen.

Oudenbosch is een van de dorpen van de gemeente Halderberge met diverse monumentale panden uit de 18e en 19e eeuw. Tijdens de open Monumentendag op zondag 9 september krijgt u de kans om de stijlkamers van deze panden van binnen te bekijken. In nauwe samenwerking met de gidsen van de Heemkundige Kring Br. Christofoor, de eigenaren van de diverse locaties en Brasserie Tivoli wordt deze activiteit georganiseerd.

Zomermarkt en concert
Vanaf 13.00 uur bent u al welkom bij het Thomashuis, de vroegere aula van Saint Louis, voor een bezoek aan de zomermarkt. Vanaf 13.30 bezoekt u verdeeld in drie groepen alle monumenten voor een concert van 30 min. De gidsen begeleiden u naar de diverse locaties. Onderweg vertellen ze over de geschiedenis van Oudenbosch. De gastheer of gastvrouw verwelkomt en vertelt over de geschiedenis van het pand.
De concerten worden gehouden in het Huis van Buijs, de voormalige Negerzoenen fabriek aan de Markt 37 en de Kapittelzaal van het Generalaat, Markt 84 en in de Salon van Koopmans huis aan de Ste Bernaertsstraat 10. De concerten worden gegeven door jonge professionals: George en Astrid Reijnders op gitaar en cello, KC Viola Duo met Anastasiia Krivosheina & Christina Schoonakker op altviool en Lizet Vink & Kalev Karlson zang- en gitaarduo. Na afloop is er om 17.00 een afsluitende borrel bij Brasserie Tivoli samen met alle musici, bezoekers en vrijwilligers.

Kaarten
Kaarten zijn alleen in de voorverkoop te verkrijgen op www.cultuuroudenbosch.nl zolang de voorraad strekt. De kaartverkoop is inmiddels gestart en vanwege het grote succes raden we u aan snel te reserveren, want het aantal plaatsen is beperkt.
Het concept voor deze activiteit is gebaseerd op de Stijlkamerconcerten die om het jaar in Princenhage worden georganiseerd. Gezien de run op de tickets is er veel belangstelling voor deze combinatie van monumenten en muziek. SCO is voornemens deze activiteit de komende seizoenen dan ook in de andere kernen van Halderberge te organiseren. Heeft u een monument met een stijlkamer die u graag in de route ziet opgenomen? Neem dan contact op met info@cultuuroudenbosch.nl[l]