de wandeling door het Oudland
de wandeling door het Oudland trudy poots

Wandelen langs het Bernardus Kerkepad

OUDENBOSCH - Het verbinden van mensen en van religieus erfgoed. Op zaterdagavond 25 augustus wandelen we van Bovendonk Hoeven naar de Basiliek Oudenbosch.

De wandeling is 10,5 km en wie dat te veel vindt is er plek op de paardenwagen. Want op onze tocht door de velden en over stoffige wegen worden we begeleid door paard en wagen. De start is om 18:00 uur voor Bovendonk Hoeven en we lopen in het tempo van de paarden 5 km/uur zodat we om 20:15 in Oudenbosch aankomen.

Vooraf aan de wandeling bestaat in Bovendonk de mogelijkheid om in een korte rondleiding om ca 16:00 uur het nodige over Bernardus en de ontwikkeling van het gebied waar we doorheen wandelen te weten te komen.

Bovendien is er om 17:00 uur na de rondleiding een eenvoudige maaltijd om optimaal voorbereid aan de wandeling te kunnen beginnen.

Als we om 20:00 uur in Oudenbosch aankomen worden we verwacht in de Basiliek voor een korte gezamenlijke bijeenkomst en we nemen een afdronk in de Crypte onder de Basiliek

De wandeling gaat enkele reis van Hoeven naar Oudenbosch maar iedere 20 min over het uur rijdt er een OV-bus 311 vanaf de Markt in Oudenbosch naar de rotonde in Hoeven dus je neemt of vooraf of achteraf de bus.

Kijk op www.facebook.com/BernardusKerkepad/ of op de website van Hartelijk Halderberge voor alle info rondom deze pelgrimstocht. [l]