OUDENBOSCH - Zondag 26 augustus vindt de wandeling 'Bezinnen in het groen' plaats in de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch.

Het doet deelnemers zichtbaar goed om te kunnen praten over hun verlies en over hoe zij proberen hun leven weer op te pakken. Al wandelend door de mooie natuur van het Arboretum is er de gelegenheid om gevoelens met elkaar te delen. Deze wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent en hier aandacht aan wil geven. Hoe kort of lang geleden dit verlies ook geweest is. Het is belangrijk dit verdriet niet weg te stoppen, maar het te kunnen delen met anderen die dit ook hebben ervaren. De wandeling start om 14.30 uur vanaf de ingang van het Arboretum. De wandeling zal ongeveer een uur duren en er is tussentijds een kleine pauze met koffie en thee. Deelnemers kunnen zich aan de balie in het toegangsgebouw melden. Wilt u meer weten of vooraf aanmelden, neemt u dan contact op via het mailadres ekok@monuta.nl of tel. 0165-326372.

Plant & Eter

Dit jaar is er de bijzondere tentoonstelling Plant & Eter. Die laat de bezoeker kennis maken met de verhalen en bijzonderheden van de eetbare planten in de tuin. Eventueel kan je bij de wandeling gebruik maken van het tentoonstellingsboekje. Alvast thuis alvast even voorproeven? Dat kan op onze website of op www.botanischetuinen.nl.

Exposities

Yvonne Willemse uit Breda exposeert zondag 26 augustus in de theekoepel haar oeuvre abstracte schilderijen. Yvonne is geboren en opgegroeid in de schaduw van de Basiliek van Oudenbosch. De Basiliek was een thuis voor wijlen haar vader Leo Willemse, oud-vrijwilliger van het arboretum en in 1994 mede bouwer van de theekoepel. Yvonne haar opa was aannemer Jac Willemse die in 1931 tijdens het plaatsen van het beeld van de martelaar Leonardus een val van zo’n 20 meter van de Basiliek wonderwel overleefde. Yvonne Willemse begrijpt haar vaders passie voor de bouw en constructies. Zij vertaalt dit in geometrisch abstracte schilderijen en objecten.
Joke Snijders-Schuit exposeert in de maand augustus haar oeuvre schilderijen in Acryl en Olieverf. Joke Snijders Schuit schildert meer dan 25 jaar dieren, zij is begonnen met katten te schilderen. Joke is een autodidactische kunstenares, die wel verschillende lessen heeft gevolgd bij Henny Marcus in Rotterdam. Ondanks haar realistische schilderwijze zoekt zij steeds naar nieuwe uitdagingen die zij heeft gevonden in moderne werken zoals kleurrijke koeien en een varken. [l]