Te water in de Biesbosch met de 60-jarige Zonnebloem.
Te water in de Biesbosch met de 60-jarige Zonnebloem.

Geslaagde jubileumactiviteiten 60-jarige Zonnebloem

OUDENBOSCH - Op dinsdag 30 april bestond de afdeling Zonnebloem Oudenbosch 60 jaar. Al 60 jaar zetten tientallen vrijwilligers zich in om mensen met een beperking een fijne dag te bezorgen. Zo is er een keer per maand een inloop in de Pilaar onder de Basiliek en wordt er iedere maand een activiteit georganiseerd.

Dit jaar krijgt alles een bijzonder tintje vanwege het 60-jarig jubileum. De eerste jubileumactiviteit bestond uit een filmvoorstelling bij theater Fanfare, De wilde stad, waar een kater ons meenam op verkenningstocht door de drukke binnenstad van Amsterdam.

In mei gingen we voor de tweede jubileumactiviteit naar de IJsboerderij in Etten-Leur. Het was prachtig weer, dus dat kwam mooi uit.

De derde jubileumactiviteit was in juni, een dag in pretpark de Efteling. Een dag lang werd er volop genoten van het sprookjesbos, de pagode, fata morgana enz. Het was weer prachtig weer en het park zelf was ook een lust voor het oog.

Op woensdag 22 augustus voeren we met de zilvermeeuw vanuit Drimmelen door en langs de Biesbosch. Het was eveneens een zonnige dag en we genoten volop van de mooie natuur en de keur aan boten en bootjes, die langs vaarden. Onze gasten genoten volop van al dat moois en werden door de medewerkers van de Zilvermeeuw verwend met een buffet, dat als een complete verrassing uit de vloer van de boot verrees. Door de lage waterstand moest de kapitein allerlei capriolen uithalen om zonder kleerscheuren weer veilig in de haven aan te meren. Dit was alweer de vierde jubileumactiviteit van de Zonnebloem, waar we met tevredenheid op terug kunnen kijken.

We hopen dit jubileumjaar en de komende jaren nog heel veel mooie momenten met onze gasten en vrijwilligers te mogen beleven.[l]