De wandeling door het Oudland.
De wandeling door het Oudland. trudy poots

Bernardus tussen de buien door

HOEVEN - Het evenement Bernardus Kerkepad zit erop, wat een mooie verhalen heeft Joep Hoeks verteld rondom de wandeling, een boeiende introductie vooraf en enthousiaste toelichtingen onderweg. Komende weken zijn de kerken in de buurt voorzien van volop informatie over Bernardus en de Cistercienzers.

Bernardus heeft voor ons een droge periode van 2 uur gepland precies genoeg voor de wandeling van Bovendonk naar de Basiliek. Iedereen was voorbereid op regen maar die bleef uit, een prachtig zicht op de Basiliek vanaf de Grote Balrouw, Gors en Koedijk en een schitterende regenboog vanaf de Langeweg. Om vooral droge voeten te houden zijn we vooral op asfalt wegen gebleven. De regen voorafgaand aan de wandeling heeft de onverharde paden lastig begaanbaar gemaakt. Wandelaars genoeg maar menigeen wist aan het einde van de Pelgrimstocht een plek op de huifkar te vinden waar de stemming bij aankomst bij de Basiliek zeer opgewekt was.

Het was letterlijk een warm welkom in de Basiliek want juist bij de aankomst begon het flink te regenen en het koelde het buiten vlot af. Na een korte plechtigheid toch nog door de regen naar de Crypte. Bij de afdronk werd nagenoten met elkaar en met de schetsen van Harry Lievaart die een overzicht van de wandeling heeft getekend in negen delen. Het tiende deel is overhandigd aan Maickel Prasing.

Fotos staan op www.facebook.com/BernardusKerkepad

Wandeling volgend jaar

Omdat we het Bernardus Kerkepad wandelen op de eerste zaterdag in het octaaf van Bernardus is de datum volgend jaar zaterdag 24 augustus 2019. [l]