Het zilveren viertal, vlnr: Bente, Lieke, Toine, Jules, Eva en Imke.
Het zilveren viertal, vlnr: Bente, Lieke, Toine, Jules, Eva en Imke. nvt

Medailles voor Heer Jans Ruitertjes op Nederlands Kampioenschap

OUD GASTEL - Op zaterdag 25 augustus waren op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de Nederlandse Kampioenschappen pony's (Ook wel Hippiade genoemd). Voor een aantal leden van ponyclub Heer Jans Ruitertjes uit Oud Gastel was er de eer om daar te mogen schitteren.

Op zich al een ontzettende prestatie, deze leden hadden zich via de Brabantse Kampioenschappen in Stevensbeek afgelopen 28 juli geplaatst. Noord-Brabant staat bekend om het zeer hoge niveau in de paardensport en in de bovenste regionen eindigen is zeker geen gemakkelijke taak.

Deze voornamelijk jonge kinderen moeten veel tijd steken en flinke discipline hebben om mee te kunnen draaien in de top.

Fleur Kempenaars (11 jaar) mocht met Armano van start gaan in de klasse D/E-L1. Fleur is nog maar enkele maanden een combinatie met Armano en starten op het NK was dus een fantastische prestatie. Ze waren enorm blij met hun proef, hadden heel fijn gereden. Het resultaat was een prachtige 15e plaat van de 32 deelnemers. Fleur was dik tevreden en gaat weer hard verder trainen met haar topper!

Sterre Heeffer (11 jaar) startte met haar Suprise Sien in de klasse A/B-M2. De eerste jaren was het voor Sterre een ware beproeving na vele vallen, bokken en teleurstellingen die deze getraumatiseerde pony veroorzaakte. Sterre heeft in die tijd bewezen een echte paardenliefhebber, topsporter en dressuuramazone te zijn. Ze heeft zich nooit laten beïnvloeden door de opmerkingen dat deze pony maar weg moest. Ze heeft bewezen dat je er altijd op mag vertrouwen dat een paard je uiteindelijk de liefde en het vertrouwen terug geeft die je erin hebt gestoken. De proef die Suprise Sien liep was boven verwachting. Het leek erop alsof deze bijzondere pony alles goed wilde maken als eer aan Sterre. Vol vertrouwen reden ze hun laatste wedstrijd in het M2, de hoogst haalbare klasse met een A-pony. Ze haalden een fantastische bronzen medaille!

Als laatste was ons A/B-L Viertal aan de beurt bestaande uit Lieke Vos met Boomer (11), Bente van der Slik met Elvis (10), Jules Boden (9) met Colne Tana en Imke Boden (7) met Vennebos Coco Chanel. Deze kinderen trainen nog maar 6 weken samen en werden op de Brabantse Kampioenschappen 3e, nipt genoeg om door te mogen naar het NK. Ze gingen dan ook zonder hoge verwachtingen richting Ermelo. Ervaring opdoen en plezier hebben stond voorop en het spektakel mee mogen maken was al geweldig.

Natuurlijk hadden ze afgelopen tijd wel super hard getraind onder leiding van commandant Eva en met tips van Toine. Dit om de oefeningen nog scherper, gelijk en meer in balans te krijgen. Alle zeilen waren bijgezet om naar kunnen te vlammen als het moment daar was. En vlammen, dat deden ze! Een ontzettend goed, strak en samenwerkend team was daar, die hun beste beentje voorzetten.

Zeer tevreden was het wachten op de uitslag, na een spannende tijd bleek dat het team de zilveren medaille mee naar huis mochten nemen! Wat een vreugde, er werden zelfs wat traantjes weggepinkt. Dit betekende opzadelen en de prijsuitreiking op de pony op het hoofdterrein inclusief ereronde, wat een belevenis! Een droom die waar werd voor die kinderen!

Een topdag voor Ponyclub Heer Jans Ruitertjes.[l]