Moleneindsestraat 8, Hoeven.
Moleneindsestraat 8, Hoeven.

Kunst in hoeven op nr. 8

HOEVEN - In het eerste weekend van de Halderbergse Cultuurmaand, 8 en 9 september, is er aan de Moleneindsestraat op nr. 8 in Hoeven, weer heel veel verschillende kunst te zien en te beleven.

De schilderwerkgroep uit het Atelier van Anneke Hansum laat u kennis maken met diverse technieken en stijlen. Daarnaast heeft een ieder een eigen stijl ontwikkeld. Deze werkgroep bestaat uit een tiental zeer enthousiaste dames, die naast hun dagelijkse werkzaamheden iedere week tijd vrij maken, om een paar uur te schilderen. U kunt werken zien van: Annet Bastiaansen, Lucy van Oosterhout, Paula Ossenblok, Ria van de Riet, Aga Grabowski, Coby Antens, José Rensen, Kitty de Louw, Marianne de Wit en Elly Zwijgers.
Gastexposante: Fiet van Nijnatten met Beeldhouwen en Keramiek is met haar werk te zien in de tuin op Nr. 8.
Nog iedere dag is Fiet van Nijnatten op haar 84-jarige leeftijd te vinden in haar atelier.
De drang om te creëren zit in haar. Dat moet eruit. Fiet is begonnen met brooddeeg en het maken? van karakterpoppen. Later kwam ze door haar zussen in aanraking met keramiek.
Met glazuur, oxides, raku stoken worden de werkstukken afgewerkt, maar soms worden ze ook naturel gelaten. Ook beeldhouwen is één van haar passies waarin ze veel kwijt kan.
Ieder werkstuk vertelt een eigen verhaal. Het zijn zowel trealistische als abstracte werken.
Haar boodschap is: “Actief bezig blijven met dingen die je leuk vindt, houdt je gezond!”
Genomineerde voor de Cultuurprijs van dit jaar, Wim Hansum, zal indien u dit wilt, tijdens dit weekend een portretfoto van u maken.
Voel je welkom om al de werken te zien en te beleven! Beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. [l]