De vier zangers van Chestnut.
De vier zangers van Chestnut.

Cultuurmaand Halderberge ook bij de Bieb

OUDENBOSCH - Tijdens de Cultuurmaand Halderberge verrast de Bibliotheek VANnu Oudenbosch haar bezoekers met bijzondere activiteiten.

Kwartet Chestnut zingt op vrijdag 7 september in de bibliotheek van Oudenbosch tussen 17.00 en 19.00 uur. Het kwartet bestaat uit vier zangers: Marijke van Hooff (sopraan), Alwine van Herwijnen (mezzo sopraan), Herman Weggen (tenor/bariton), Frans van de Wiel (bas). De naam Chestnut verwijst - met een knipoog - naar de borst, maar ook naar noten. In de kastanje zitten immers noten die zich helemaal naar elkaar vormen en één geheel vormen. Die eenheid streven de vier zangers ook na. Chestnut zingt - meestal a capella - close harmony, barbershop, Nederlandse volksliedjes en klassieke Duitse, Engelse, Franse en Italiaanse liederen. In Oudenbosch zal de zang afgewisseld worden met gedichten van Marijke van Hooff en zullen er verschillende Europese landen en plaatsen aan bod komen.

Het Jeugdcircus Don Bosco geeft op zaterdag 8 september om 12.00 uur een optreden bij de bibliotheek VANnu in Oudenbosch. Als het weer het toelaat zal het optreden plaatsvinden op het plein voor de bibliotheek!

Jeugdcircus Don Bosco uit Oudenbosch is opgericht in 1956 en al die jaren worden kinderen van 4 tot 18 jaar getraind en opgeleid tot amateurcircusartiesten. Deze artiesten komen optreden bij de Bibliotheek van Oudenbosch. Een thuiswedstrijd, want ze trainen iedere avond een bepaalde act of oefening in hun eigen circusgebouw aan de Hellemonsstraat in Oudenbosch (achter de basiliek en de bibliotheek). De streken van deze circusartiesten kunt u dus op 8 september komen bewonderen op het plein voor de Bibliotheek Oudenbosch.

De toegang voor alle activiteiten is gratis! U bent overigens ook zonder abonnement altijd welkom bij de bibliotheek om een boek of tijdschrift te lezen. En heeft u het boek nog niet uit als de bieb gaat sluiten? Dan zet u het gewoon met een boekenlegger ertussen terug om de volgende keer tijdens de openingstijden weer verder te lezen. [l]