Uitleg bij een van de werken van de expositie van 2017.
Uitleg bij een van de werken van de expositie van 2017. Erwin van Damme

Verrassende kunstexpo in Mariaschool in Oudenbosch

OUDENBOSCH - Aanstaande zaterdag om 11.00 uur zal de officiële opening plaatsvinden van de kunstexpositie, georganiseerd door kunstenaarscollectief CCH uit Halderberge. De opening zal gebeuren door burgemeester Vonk-Vedder, na een poëtisch intro van mw. Houweling.

De expositie biedt een breed en veelzijdig palet aan kunstvormen door zowel CCH kunstenaars als (internationale) gastexposanten. Ruimtelijk werk omringt door keramiek, teken- en schilderkunst, fotografie, 3D sculpturen etc., de bezoeker zal verrast worden door de diversiteit van het aanbod.
De Mariaschool is een locatie die bij uitstek geschikt bleek voor de expositie. Tentoonstellingsinrichtster Toos Schuring: “De lokalen zijn eigenlijk kleine expositieruimte, groot genoeg om alle werken de ruimte geven”. Collega Francis Luijkx vult aan: “We kunnen hier iedere kunstenaar volledig tot zijn of haar recht laten komen”.

Lust voor het oog

“Het grote aantal gastexposanten vult de hoeveelheid werk van het kunstenaarscollectief aan. Hierdoor ontstaat een prachtige mix, zeg maar gerust een lust voor het oog”, aldus Arie Onnink, namens het collectief. “Bezoekers kunnen naast kunst ook de (voormalig) Mariaschool nog één keer bezoeken voordat deze onder handen wordt genomen.”
De Mariaschool in gelegen in het hart van Oudenbosch, in de nabijheid van de Kapel van St. Louis.
Wie actief de Cultuurmaand (en de Open Monumentendag) wenst te beleven, kan en mag deze expositie niet missen.
De expositie hoopt kunstliefhebbers te kunnen verwelkomen, maar ook de onbevangen bezoeker of passant die zijn ‘Cultuurrondje” door Halderberge doet. Ook is aandacht voor de jeugd: voor de kids is een eigen plek vrijgemaakt om zelf te schilderen en kleuren, en speciaal voor de jongeren is vanuit Brussel een kunstenaar met ‘skateboard-art’ aangetrokken.
De expositie is op twee weekenden geopend: op 8+9 en 15+16 september, (voormalig) Mariaschool, Ringstraat 3, Oudenbosch. [l]