OUDENBOSCH - Robert Rommens (15) van handboogvereniging Concordia Florebith uit Oudenbosch had zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap Handboogschieten Outdoor voor Jeugd.

In de klasse Heren Recurve Cadetten, in een deelnemersveld van 27 deelnemers, had Robert de opdracht om zich tussen de Nederlandse top te plaatsen voor de finaleronde. De hoogste 16 schutters, na de 2 voorronde van ieder 36 schot, plaatsen zich voor de 1/8 finale.

60 meter
Op een afstand van maar liefst 60 meter kwam Robert de eerste 36 schot goed uit de verf en stond met 287 punten op een mooie 14e plaats. 287 is 1 puntje te weinig door de 8 gemiddeld. Op 60 meter een knap resultaat. De 2e 36 schot verliep moeizamer en Robert zag zijn voorsprong op de achterliggers slinken. Uiteindelijk bleef hij met 2 punten verschil op de nummer 17 net aan de goede kant van de streep. Met 244 punten werd het een 16e plaats, dus een plaats in de 1/8 finale. Een zware opdracht, want de nummer 16 treft de nummer 1 uit de voorronde. Dit was een lid van het Nederlands Jeugdteam wat veel Internationale wedstrijden schiet. De finale ronden worden in sets geschoten. En Telkens verloor Robert zijn ronde met 1 of 2 puntjes verschil. Na 3 ronden was het dan ook 6 tegen 0 in het nadeel van Robert. Dat hij de nummer 1 van de voorronde goed tegengas had gegeven bleek wel na het vergelijken van de geschoten punten. Robert eindigde de wedstrijd uiteindelijk als 9e. Hij was de hoogst verliezende schutter in de achtste finale. Een mooi eindresultaat, waar Robert en Concordia Florebith trots op mogen zijn.
Hopelijk volgen de komende jaren meer jeugdschutters uit Halderberge e.o. zijn sportieve voorbeeld.