Marwin overhandigt zijn shirt aan zijn oud-trainer Sjef van Merriënboer en voorzitter John van den Heerik. FOTO JOHAN WAGENMAKERS
Marwin overhandigt zijn shirt aan zijn oud-trainer Sjef van Merriënboer en voorzitter John van den Heerik. FOTO JOHAN WAGENMAKERS Foto: Johan Wagenmakers

Marwin Reuvers schenkt NAC-shirt

STAMPERSGAT - Door in de extra tijd van de Eredivisie-wedstrijd tussen NAC en De Graafschap op 18 augustus j.l. in te vallen, heeft oud-jeugdspeler van De Schutters Marwin Reuvers (19) zijn officiële debuut gemaakt voor NAC. Reden voor hem om een ingelijst shirt aan de club te overhandigen.

DOOR JOHAN WAGENMAKERS

"Ik zie nog zijn doelpunt voor me bij een van zijn jeugdwedstrijden.Van grote afstand haalde hij uit. De bal verdween als een streep in de kruising. Hij keek om zich heen of het de gewoonste zaak van de wereld was en schudde eens met zijn schouders."

'De bal verdween als een streep in de kruising'

"We wonnen de wedstrijd met 1-0 dankzij deze treffer van hem," vertelt Sjef van Merriënboer. Hij was destijds een van de jeugdtrainers van de Stampersgatse club die het uitzonderlijke talent van Marwin al snel in de gaten had.

Jeugdopleiding

Op 4-jarige leeftijd meldde Marwin zich bij de plaatselijke voetbalclub. "Ik ben sportief aangelegd en het talent heb ik van mezelf. Ik merkte al snel dat het voetbal mij gemakkelijker afging dan de anderen."

'Ik werd gewoon gebeld, zonder testwedstrijden te spelen'

'Vaak speelde ik bij de jeugd twee wedstrijden op één dag, eerst in mijn eigen team en daarna nog een of twee teams hoger," vertelt hij. Samen met zijn vriend Jari Voeten maakte hij op 11-jarige leeftijd de overgang naar BSC Roosendaal. "Na dat jaar zou ik naar RBC gaan, maar door het faillissement van die club kon dat niet doorgaan." Dus bleef Marwin nog een jaartje langer bij BSC om daarna naar de jeugdopleiding van NAC te gaan. "Dat was héél leuk, ik werd gewoon gebeld, zonder testwedstrijden te spelen of zo," lacht hij.

Hoogtepunten jeugd

Bij NAC heeft Marwin in totaal zes jaar in de jeugd gespeeld. "Van origine ben ik aanvallende middenvelder, maar bij NAC speel ik meer als verdedigende, controlerende speler." Hoogtepunten bij de jeugd van NAC zijn voor Marwin het winnen van de beker, het kampioenschap met C1 en de promotie van de A1 naar de Eredivisie.

Geen zenuwen

Vorig seizoen in de uitwedstrijd tegen Feyenoord in de Kuip, zat Marwin voor het eerst op de bank bij NAC 1. En met succes! Toeval of niet, voor het eerst in de historie versloeg de Bredase club Feyenoord in eigen huis. "Ik was niet echt zenuwachtig, ik wist gewoon niet wat te verwachten." In totaal zat Marwin vorig seizoen onder Stijn Vreven twaalf keer op de bank zonder te spelen.

Toekomst

Dat ook NAC zijn talent onderkent blijkt uit het drie-jarig contract dat Marwin afgelopen winter bij de club ondertekende en dat per 1 juli is ingegaan. "Marwin heeft zich afgelopen seizoen razendsnel ontwikkeld. In de voorbereiding maakte hij al indruk en dat bleef hij doen bij wedstrijden van NAC onder 19 en het tweede elftal," zei technisch directeur Hans Smulders bij de ondertekening over hem.

'Een club uit de Top 3 van Nederland moet zeker mogelijk zijn'

Na zijn debuut tegen De Graafschap is Marwin even terug bij zijn jeugdclub om een gesigneerd shirt te overhandigen als dank en blijk van waardering. "Elke minuut die ik nu speel is meegenomen. Er zit nog groei in." En met zijn opmerking: "Mijn vroegere trainers zeiden dat op termijn een club uit de Top 3 van Nederland haalbaar moet zijn," ontvouwt Marwin meteen even zijn toekomstplannen. [l]

Marwin als jeugdspeler bij de Schutters. ARCHIEFFOTO DE SCHUTTERS