Vanaf 14 september is iedereen welkom in de prachtige nieuwe bloemenwinkel van Inez.
Vanaf 14 september is iedereen welkom in de prachtige nieuwe bloemenwinkel van Inez. Foto: Privébezit

Bloem en Geur by Inez fleurt Hoeven op

HOEVEN – Ze droomde er al lang van: een eigen bloemenzaak. Toch duurde het even voor Inez van de Sande die stap zette. Maar nu is ze er dan ook helemaal klaar voor. Op 14 september opent ze de deuren van haar winkel, genaamd Bloem en Geur by Inez. Maar behalve een uitgebreid assortiment bloemen en geurartikelen, verkoopt Inez ook leuke woonaccessoires waar je hebberig van wordt. Wees er snel bij, want de eerste 150 klanten worden beloond met een leuke attentie.

DOOR ELS ROMMERS

Inez en bloemen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. "Hoewel veel Hoevenaren mijn gezicht zullen kennen van de bakker waar ik lange tijd samen met mijn moeder heb gewerkt, ben ik al tientallen jaren bezig met het bloemenvak", vertelt Inez. Zo heb ik al heel wat rouw- en bruidsboeketten op bestelling gemaakt en geef ik workshops. Drie keer per jaar doe ik dat in het Parkinsonhuis in Roosendaal en verder geef ik thuis les. Daarvoor heb ik een prachtige ruimte ter beschikking, waar vorig jaar alleen al rond de kerst maar liefst 175 personen een workshop hebben gevolgd!"

Workshops
Dat zegt dus wel iets over de kwaliteit die Inez levert. Het zijn dan ook niet alleen particulieren maar ook bedrijven die zich aanmelden voor haar workshops. "Ongeveer iedere maand geef ik er wel één. De data staan op mijn website vermeld. Op dit moment is dat nog www.inezvandesande.nl, maar binnenkort wordt dit www.bloem-en-geur.nl", licht Inez toe. Samen met de nieuwe winkel heeft ze dus haar handen vol… met bloemen, wel te verstaan. Het compleet gerenoveerde interieur van haar winkel heeft een landelijke uitstraling gekregen waarin de bloemen extra mooi tot hun recht komen. "Hier vind je uitsluitend verse bloemen", belooft Inez. "Dat is ook de reden dat ik op maandag en dinsdag gesloten ben. Vanaf woensdag krijg ik namelijk iedere dag nieuwe en dus verse bloemen binnen."

De troost van rouwwerk
Ook blijft Inez rouwwerk en bruidsboeketten maken. "Zowel bij een uitvaart als bij een bruiloft spelen grote emoties. Bloemen hebben daar absoluut een rol in. Van een mooi rouwboeket bijvoorbeeld gaat troost uit", weet Inez. "Omdat een overlijden vaak gepaard gaat met veel verdriet, doe ik bestellingen van rouwboeketten op afspraak, zodat nabestaanden in alle privacy beslissingen hierover kunnen nemen. Alles is mogelijk, van klassiek tot modern en alles ertussenin. Bovendien kan een rouwboeket volledig gepersonaliseerd worden."

Schitterend bruidsboeket
"Ook bij bruidsboeketten komt heel wat kijken", geeft Inez te kennen. "Meestal is het de bruidegom die zijn wensen kenbaar komt maken, hoewel het steeds vaker voorkomt dat de bruid haar eigen boeket samenstelt. Samen kijken we naar het formaat, de kleur, bloemenkeuze en manier van schikken. Sommigen tonen me een foto van Pinterest, met het verzoek een soortgelijk boeket te maken. Dat werkt prima en mijn eigen twist die ik eraan geef, valt altijd in de smaak. Het vraagt een stukje inleving, maar dat maakt dit werk juist zo leuk."

Recht in het hart
Naast bloemen verkoopt Inez ook binnenplanten, huisparfums, waaronder geurstokjes en aromalampen, woonaccessoires en wenskaarten. Het draait dus veelal om sfeer en beleving en Inez weet als geen ander haar producten en diensten daarop af te stemmen. "Maar uiteindelijk draait het toch om kwaliteit", stipt ze nogmaals aan. "Als je bloemen koopt, wil je dat ze lang meegaan, al helemaal als het gaat om bruidsboeketten en rouwwerk dat steeds vaker mee naar huis genomen wordt. Bloemen zijn emotie. Zelf kan een mooi boeket mij recht in het hart raken en dat is wat ik ook voor mijn klanten wil." [l]