Een blik op een gedeelte uit het Amerikaanse deel van de tuin en een van de plaatsen de Tai Chi.
Een blik op een gedeelte uit het Amerikaanse deel van de tuin en een van de plaatsen de Tai Chi.

'Bezinnen in 't Groen' bij Arboretum

OUDENBOSCH - Zondag 16 september organiseren vrijwilligers van de botanische tuin weer “Bezinnen in 't Groen“ met een Tai Chi verzorgt door docente Karin Lindhout.

Tai Chi is een oude, mooie, zachte bewegingsvorm uit China. De bewegingen bestaan uit soepele, vloeiende bewegingen die in elkaar over gaan. Je ademhaling verdiept zich van zelf en er ontstaat een grote ontspanning. Tai Chi bestaat uit verschillende oefeningen, zoals Chi Kungs, Vijf Elementen en meditatief lopen. Het bewegen brengt je in balans, je komt tot rust: een heerlijk moment voor je zelf.
De Tai Chi les is zondag 16 september van 10.00-12.00 uur. Iedereen kan meedoen, ervaring met Tai Chi is niet nodig. Aanmelden: jamie@jamienederpel.nl. Heb je je al aangemeld, dan hoef je dat niet opnieuw te doen.

Exposities
Agnes van Hoesel-de Haas exposeert in het toegangsgebouw met vijf andere edelsmeden monumenten onder de titel 'Tento Arboretum'. Tijdens de Open Monumenten Dagen exposeert de groep in de theekoepel en daarna de hele maand september in het toegangsgebouw.
Mieke Staasheim exposeert op 16 september in de theekoepel van de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch onder de titel 'Miekes vrolijke tassen' haar oeuvre zelfgemaakte tassen. Het bijzondere is dat Mieke haar handgemaakte tassen maakt van gebruikte kleding. Kunst door recycling. [l]