Oud-wethouder furieus na insluiping bij schoonmoeder

OUDENBOSCH - Oud-wethouder Wim van Overveld is naar eigen zeggen zijn vertrouwen in de mensheid kwijt nadat zijn schoonmoeder van 91 donderdag slachtoffer werd van een insluiper in zorgcentrum De Zellebergen.

DOOR VERA DE GEUS

De oud-wethouder schrijft op Facebook dat het om een lange, getinte man ging die op de voordeur stond te bonzen en zich even later toegang tot de woning verschafte. "Hij maakte meteen alle kasten en laden open, keek in alles wat er lag, gevolgd door een scheldende 91-jarige dame met rollator. Uiteindelijk vertrok de kerel zonder iets mee te nemen (denkt ze). Hoewel ze een alarmknop bij zich draagt, kwam ze op dat moment niet op het idee die te gebruiken", zo schrijft hij.

Schande
"Pas nadat ze alarm had geslagen bij de buurvrouw werd het personeel gewaarschuwd, maar die dame kon ook weinig anders doen dan de politie bellen. Van die kant kwam het laconieke antwoord: doe maar aangifte. Kijk, dat verhoogt het gevoel van veiligheid bij oudere inwoners, met die empathie kun je nog eens wat!", schrijft oud-wethouder Van Overveld verontwaardigd. Volgens hem vragen dit soort acties erom om eigen rechter te spelen en een verminderd vertrouwen in de overheid. De woordvoerder van de politie was voor het ter perse gaan van deze krant niet bereikbaar voor het geven van een reactie op de geuite kritiek.[l]