OUD GASTEL - Op 16 september zal Gastels Fanfare een optreden verzorgen tijdens de cultuurmaand. Dit jaar wordt er een ander concept gebruikt. Er worden 2 kunstvormen gecombineerd, de schilderkunst en de muziek.

De drie orkesten van Gastels Fanfare spelen in de kiosk bij Onder de Toren. Om 14.30 uur zal er eerst een optreden verzorgd worden door het samenspeelgroepje. Dit is een groepje basischoolleerlingen die samen muziek maken. Daarna zal het jeugdorkest, EigenwijZ onder leiding van Rumon Hagenaars optreden. Tijdens dit optreden gaan twee bekende Gastelaren aan de gang met verf. Zij gaan hun gevoelens; hun gedachten op papier schilderen. Hoe dit kunstwerk eruit gaat zien is voor iedereen een verrassing.

Fanfare
Na ongeveer een half uurtje neemt de fanfare het over. Dit orkest, onder leiding van Richard Schroevers, laat u alvast proeven aan de sfeer die u tijdens de tiende editie van Amusant Gastel op 8 december kunt horen. Tijdens dit optreden gaan twee andere bekende Gastelaren aan de gang om hun gedachten bij deze muziek op papier te schilderen. Gastels Fanfare begint vanaf ongeveer 15.30 uur. Na alle optredens is er nog een ludieke veiling waarbij u als toeschouwer in bezit kunt komen van een van deze unieke werkstukken.
Hoe dat gaat gebeuren, kunt u te weten komen wanneer u aanwezig bent op deze middag.

Schilderijen
Vanaf 14.30 uur na het optreden worden in een ludieke veiling de schilderijen verkocht. [l]