AGENDA

September/oktober

Tentoonstelling schilderijen

13:00 | Museum 'In de Drie Snoeken',

Heemkundekring 'Het Land van Gastel' organiseert tijdens de Open Monumenten Dagen en de Cultuurmaand een tentoonstelling van de schilderijen van de Gastelse realistisch fijnschilder Jos Aanraad. Museum 'In de Drie Snoeken', Dorpsstraat 50 in Oud Gastel is daartoe geopend 15, 22 en 29 september alsmede op 6 en 7 oktober. De openingstijd op deze dagen is steeds van 13.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

Woensdag 12 september

Informatiebijeenkomst De Overgang

15:30 | Bibliotheek VanNu

Ben jij in de overgang? Dan is deze bijeenkomst iets voor jou! Op maandag 10 en woensdag 12 september van 15.30-17.00 in de Bibliotheek van Oudenbosch. Florence Gaillard is coach en trainer voor vrouwen in de overgang. Zij geeft een voorlichtingsbijeenkomst in de bibliotheek van Oudenbosch, met als onderwerpen: Wat is de overgang precies? Welke klachten kun je verwachten? Wat is er aan te doen? Wat kun je zelf doen om gezondheidsrisico's te beperken? De bijeenkomst is gratis en toegankelijk voor alle vrouwen. In vervolg op de bijeenkomsten wordt er een cursus georganiseerd over de overgang en alles wat er bij komt kijken. Aanmelden voor de gratis voorlichtingsbijeenkomst via de bibliotheek oudenbosch@bibliotheekvannu.nl of direct bij Florence Gaillard via: florence@overgangscoach.nl

Donderdag 13 september

Bingoavond HVV

19:30 | Zaal de Troubadoer

Donderdag 13 september bingoavond in zaal de Troubadoer, St Janstraat te Hoeven. Iedereen is welkom. Aanvang 19.30 uur.

Vrijdag 14 september

Kaartavonden De Flierefluiters

19:30 | Het Punt

Wijkvereniging De Flierefluiters organiseert deze winter wederom een achttal rik- en jokeravonden. Deelname staat open voor de leden maar ook voor introducés of andere niet-leden. Er zijn elke avond leuke prijzen te verdienen. Om voor de hoofdprijzen in aanmerking te komen, moet wel aan minstens 4 kaartavonden worden deelgenomen. Deze kaartavonden zijn steeds op vrijdagavond, beginnen om 19.30 uur precies en vinden plaats in Het Punt aan de Halderberg in Hoeven. De eerste kaartavond van dit seizoen vindt plaats op vrijdag 14 september.

Zaterdag 15 september

Kinderworkshop meer zelfvertrouwen met pony's

10:00 | Equimon

Op zaterdag 15 september is de gratis kinderworkshop "Meer zelfvertrouwen met pony's" voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Op deze morgen van 10.00 tot 12.00 uur maken de kinderen kennis met pony's en gaan aan ze slag met oefeningen waarmee en ze kunnen oefenen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Ook zonder ervaring met pony's kan je deelnemen aan deze kinderworkshop. Ben je nieuwsgierig geworden, meld je aan door een e-mail te sturen naar info@equimon.nl (er is beperkt plek voor de workshop). We zien je graag op zaterdag 15 september bij Equimon, Stoofstraat 49 in Oud Gastel. Meer informatie is te vinden op www.equimon.nl of www.jo-line.nl.

Maandag 17 september

Spreekuur WMO

13:30 | Steunpunt Saint Louis

Op maandagmiddag 17 september houdt Leonie van den Wijngaard, regie assistente van de WMO gemeente Halderberge, in het steunpunt Saint Louis een inloopspreekuur. U kunt vrij binnen lopen van 13.30 tot 15.00 uur met al uw vragen over de WMO. Dus schroom niet en loop gewoon even binnen.

Dinsdag 18 september

Spreekuur mantelzorgconsulente

13:00 |

Ook dit najaar is mantelzorgconsulente Ingrid van de Pol, van de gemeente Halderberge verschillende keren in het steunpunt Bosschehuys. Haar inloopspreekuur deze maand is op dinsdag 18 september van 13.00 tot 15.00 uur. U kunt vrij binnen lopen met al uw vragen rondom mantelzorg. Dus schroom niet en loop gewoon even binnen.

Klomp schilderen

9:30 | Steunpunt de Mulder

Op dinsdagochtend 18 september houden we een workshop klomp schilderen in steunpunt de Mulder. We zijn de hele ochtend gezellig bezig met verf. Doet u mee? Voor een kleine bijdage maakt u zo'n leuke klomp. Zet er een plantje in en u heeft een leuke decoratie voor in de tuin dit najaar! U kunt zich opgeven op het steunpunt bij een van de teamleden op dinsdag of donderdag.

Voorlichting notaris

13:30 |

Op dinsdagmiddag 18 september hebben wij de notaris van Markvliet netwerk notarissen uitgenodigd in het steunpunt de Mulder. Heeft u ook vragen over de mogelijkheden van een testament, erfrecht? Kom dan deze middag naar het steunpunt de Mulder. De notaris zal u deze middag o.a. informeren over testament en erfrecht. De mogelijkheden en beperkingen. Heeft in interesse om aan te schuiven? U kunt vrij binnen lopen, zonder opgave. Inloop 13.30 uur. Start 14.00 uur.

Woensdag 19 september

Inloopspreekuur Mantelzorgconsulente

10:30 | Steunpunt Saint Louis

Op woensdagochtend 19 september houdt Ingrid van de Pol, mantelzorgconsulente van de gemeente Halderberge in het steunpunt Saint Louis, een inloopspreekuur. U kunt vrij binnen lopen van 10.30 tot 11.30 uur met al uw vragen rondom mantelzorg. Dus schroom niet en loop gewoon even binnen.