Dit jaar nog wordt het stationsgebouw omgetoverd tot toeristisch informatiepunt. FOTO VERA DE GEUS
Dit jaar nog wordt het stationsgebouw omgetoverd tot toeristisch informatiepunt. FOTO VERA DE GEUS Foto: Vera de Geus

Stationsgebouw Oudenbosch wordt VVV

OUDENBOSCH - Oudenbosch krijgt haar eigen VVV-kantoor. Dit jaar nog wordt het leegstaande stationsgebouw tegenover het gemeentehuis omgetoverd tot toeristisch informatiepunt. Ook wordt de koppeling met NS-arrangementen gemaakt. "Dat kan het toeristenbezoek wel eens een flinke boost gaan geven", zo voorspelt wethouder Thomas Melisse. Het plan is om het VVV-kantoor op termijn te verplaatsen naar het cultuurcluster in het centrum van Oudenbosch. "Maar voor nu is dit natuurlijk prachtig nieuws", aldus Melisse.

DOOR VERA DE GEUS

Het stationsgebouw staat al lange tijd leeg. Het karakteristieke gebouw stond echter hoog op het verlanglijstje van de gemeente om en invulling voor te zoeken. In de tussentijd zijn er een aantal invullingen geweest waaronder een bloemenwinkel. De gemeente Halderberge had al enige tijd de wens voor een VVV-kantoor. "Zeker nu we bezig zijn om het toeristisch Halderberge meer en meer op de kaart te zetten. Dan kun je eigenlijk niet meer zonder een punt waar toeristen terecht kunnen voor informatie", zo zegt wethouder Thomas Melisse.

Trekpleister
Tot op heden kunnen bezoekers van de gemeente terecht bij de balie van het gemeentehuis in Oudenbosch. Daar zijn folders te vinden en kunnen medewerkers desgewenst uitleg verschaffen.

'Aanwinst voor toeristisch Halderberge'

"Een mooie tussenoplossing, maar niet optimaal", aldus Melisse. "We willen een serieuze toeristische trekpleister zijn waar mensen langer willen verblijven f in ieder geval terug naartoe komen."

NS-arrangementen
Nu ervoor gekozen is om het stationsgebouw in te richten als toeristisch informatiepunt, wordt meteen de koppeling gezocht met de NS. "Doordat we nu een toeristisch informatiepunt krijgen, kunnen we deelnemen aan de NS-arrangementen en dat is natuurlijk een fantastische manier om mensen uit het hele land naar Oudenbosch te krijgen. Van daaruit, kunnen we ze ook al het andere laten zien dat we in Halderberge te bieden hebben", legt Melisse uit.

Cultuurcluster
Het is de bedoeling dat het VVV-kantoor op korte termijn geopend wordt. "Over de bezetting van het servicepunt, worden nog knopen doorgehakt met de toeristische partners. Het kan best zo zijn dat er ook ambtenaren op die locatie gaan werken. Dan kunnen zij naast hun werk, toeristen informeren." Melisse hoopt dat de feestelijke opening dit jaar nog plaats kan vinden. "We hebben met de NS een contract voor twee jaar. Het is niet ondenkbaar dat het punt daarna verhuist naar het nog te realiseren cultuurcluster in het hartje van Oudenbosch. Zolang dat nog niet gereed is, is dit een prachtige aanwinst voor toeristisch Halderberge", besluit wethouder Melisse. [l]