Suiker Unie Dinteloord.
Suiker Unie Dinteloord. Hummel Fotografie

Suiker Unie zet zijn deuren open tijdens de Dutch Agri Food Week

DINTELOORD - Tijdens Dutch Agro Food Week (DAFW), van 5 tot en met 16 oktober 2018, staat Nederland in het teken van de toekomst van ons eten. DAFW is hét nationale podium waar voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal staan.

Tijdens DAFW delen partijen uit de agrifoodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Het thema van DAFW is dit jaar: ‘Voedsel en gezondheid’.
Op 5 oktober stellen we daarom onze suikerfabriek in Dinteloord open en bent u van harte welkom om het productieproces te komen bekijken.

Wat is er te zien?
Onze suikerfabriek, die tot één van de grootste, duurzaamste en meest efficiënte van Europa behoort. Tijdens de rondleiding geven wij een toelichting op het productieproces: van suikerbiet tot kristalsuiker.
Binnen het thema ‘Voedsel en gezondheid’ wijzen wij bezoekers graag op verantwoord suikergebruik conform de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum. Met informatiestandjes leggen wij o.a. uit hoe men etiketten moet lezen, waar suikers in zitten, hoeveel calorieën suiker bevat en mogelijkheden voor suikerreductie.
Wij laten zien wat Suiker Unie doet aan groen en circulair ondernemen en aan innovaties met de suikerbiet: groen gas, veevoer, melasse, kalkmeststof en mogelijk verdere toepassingen zoals eiwitten en vezels.
Ook ’s werelds eerste volledig circulaire auto Noah is te zien. Deze werd onlangs gepresenteerd bij het Cosun innovation center. Het chassis is van bioplastic gemaakt uit suiker.

Rondleiding
Meldt u aan voor een rondleiding in een van de grootste en duurzaamste suikerfabrieken van Europa. Een rondleiding duurt ongeveer 2 uur.
Er zijn twee tijdvakken op vrijdag 5 oktober 2018:
Middag: van 15.30 – 18.00 uur
Avond: van 19.00 – 21.30 uur
Meldt u zich snel aan, het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven kan tot uiterlijk 28 september. Aanmelden via natasja.otto@suikerunie.com.

Over Suiker Unie
Suiker Unie is de enige suikerproducent in Nederland, een coöperatie van ruim 9000 suikerbietentelers. Suiker Unie wil de groenste suikerproducent van Europa zijn en streeft naar een klimaatneutraal productieproces in 2050.
Voor meer informatie: Suiker Unie, (Andries Olie), (Manager MVO & Duurzaamheid), telefoon (0165 525184) of (andries.olie@suikerunie.com). [l]